Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10
L 224 Spørgsmål 30
Offentligt
869465_0001.png
869465_0002.png

Arbejdsmarkedsudvalget

Til:

Dato:

Beskæftigelsesministeren25. juni 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 224

Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Harmonisering af beskæftigelseskravet).Af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg).

Spørgsmål 30

Ministeren bedes forklare, hvad der forstås ved, at 2.200 dagpengemodtagere"bliver berørt af forslaget", jf. bemærkningerne til lovforslaget, når samtligedagpengemodtagere er omfattet af forslaget, idet de til enhver tid gældenderegler for genoptjening af dagpengeret udgør et - mere eller mindre let opnåeligt -incitament til at opnå ustøttet arbejde.

Spørgsmål 31

Ministeren bedes oplyse, hvor mange der hvert år under de hidtidige regler fordagpengeperiode og genoptjeningskrav genoptjener ret til påbegyndelse af en nydagpengeperiode, samt hvor mange der forventes at genoptjene ret tilpåbegyndelse af en ny dagpengeperiode hvert år under de nye regler fordagpengeperiode og genoptjeningskrav. Der ønskes således ikke oplysninger,hvor det er forudsat, at dagpengeperioden er nedsat fra 4 år inden for 6 år til 2 årinden for 3 år, men oplysninger, der sammenholder omfanget af genoptjening førbåde L222 og L224 med omfanget af genoptjening efter en eventuel vedtagelseaf både L222 og L224.

Spørgsmål 32

Ministeren bedes oplyse, hvor mange dagpengemodtagere, som opnårgenoptjening af ret til en ny dagpengeperiode under de hidtil gældende regler fordagpengeperiode (4 år inden for 6 år) og de nuværende regler forgenoptjeningsret, vil ikke umiddelbart kunne optjene ret til ny dagpengeperiode,såfremt både L 222 og L224 vedtages? Hvor stor en del af disse antagerministeren vil ændre arbejdsmarkedsadfærd, så de gennem øget beskæftigelseopnår ret til en ny dagpengeperiode, og for hvor stor en del heraf vil det skegennem varig fuldtidsbeskæftigelse, og for hvor stor en del heraf vil det skegennem en større mængde deltidsbeskæftigelse, korttidsansættelse,projektarbejde, m.v.?
1/2

Spørgsmål 33

Ministeren bedes oplyse baggrunden for den slutning, at når de personer, dermed den nuværende dagpengeperiode genoptjener retten til dagpenge med detnuværende beskæftigelseskrav i gennemsnit gør det med omkring 40 ugersbeskæftigelse, at så vil halvdelen af denne gruppe også være i stand til atgenoptjene retten til dagpenge med en radikalt ændret dagpengeperiode og etfordoblet genoptjeningskrav? Såfremt der lægges ændret arbejdsmarkedsadfærdtil grund herfor bedes dette angivet og begrundet.

Spørgsmål 34

Når ministeren hævder, at lovforslaget bidrager positivt til den danskeflexicurity-model, er dette så alene begrundet i, at ministeren vil lægge vægt påat ændre de arbejdsløses søgeadfærd ved, at forslaget vil give de arbejdsløse etøget incitament til at søge bredere både fagligt og geografisk for at kommetilbage i job - og at ministeren tilsvarende ikke lægger vægt på hverkenarbejdsmarkedets evne til at sikre arbejdsgiverne den bedste arbejdskraft,lønmodtagerne det bedste job eller på lønmodtagernes samledearbejdsmarkedstryghed?
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Eigil Andersen (SF).Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected].
På udvalgets vegne
Helle Sjelleformand.
1/2