Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10
L 224 Spørgsmål 14
Offentligt
865547_0001.png
865547_0002.png

Arbejdsmarkedsudvalget

Til:

Dato:

Beskæftigelsesministeren17. juni 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 224

Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.(Harmonisering af beskæftigelseskravet).Af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg).

Spørgsmål 14

Ministeren bedes oplyse, hvilke grupper der vil kunne genoptjene retten tildagpenge gennem støttet arbejde, og hvilke grupper der udelukkende vil skulletage ustøttet arbejde for at genoptjene retten.

Spørgsmål 15

Ministeren bedes oplyse, hvor mange personer under 50 år, der vurderes ikke atkunne få ret til dagpenge og derfor ikke ret til efterløn m.v. som følge af deændrede regler om genoptjening.

Spørgsmål 16

Ministeren bedes sende udvalget en beskrivelse af de regler, der gælder for de50-55-årige med hensyn til muligheden for at forblive i dagpengesystemet ogbevare retten til efterløn. Ministeren bedes i den forbindelse oplyse, hvor mangeledige i denne gruppe, der skønnes ikke at have råd til fortsat at betaleefterlønsbidrag og bevare retten til efterløn.

Spørgsmål 17

Ministeren bedes redegøre for reglerne for de over 55-årige med hensyn til atbevare retten til dagpenge og efterløn herunder reglerne om seniorjob m.v. I denforbindelse bedes ministeren give en vurdering af kommunernes situation iforhold til økonomien og muligheder for at give denne gruppe de lovpligtige tilbud,såfremt den gruppe vokser betydeligt som en konsekvens af stramningen afgenoptjeningskravet og de øvrige ændringer på dagpengeområdet.
1/2
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Bjarne Laustsen (S).Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected].
På udvalgets vegne
Helle Sjelleformand.
1/2