Som SF og andre forudså det, måtte der efter skattereformen jo følge nogle forslag, der justerede de love, der blev lavet for et års tid siden.
En meget stor skattereform blev kørt igennem på omkring 2 måneder, så der må selvfølgelig være opstået fejl, og der er allerede lavet flere ændringer siden da.
Her kommer så endnu en.
Og vi ser selvfølgelig som udgangspunkt velvilligt på ønsket om at rette op på de fejl og mangler, man begår – det kan ske for selv de bedste – og vi skal ikke stå i vejen for, at fejl bliver rettet.
Første del af lovforslaget handler, som det er blevet sagt her fra et par gange, om at lukke et hul, der kan bruges af folk, der går på efterløn, til via indbetalinger på en kapitalpension at få større sociale ydelser, end de ellers ville have været berettiget til og ville have fået.
Vi medvirker jo altid gerne til at lukke skattehuller og støtter også lukningen af det her hul.
Vi er mere lorne ved den anden del af lovforslaget, hvor regeringen vil holde indbetalinger til indeksordninger ude fra det fradragsloft på 100.000 kr., der endelig blev indført med skattereformen.
Selv om regeringen i lang tid havde tordnet imod det, indførte man jo i hvert fald delvis – og til vores glæde – på nogle pensionstyper sådan et loft, men bruger dem så desværre til at give nogle meget skæve skattelettelser.
Men her er altså så en del mere, der skal undtages fra det fradragsloft på 100.000 kr., nemlig de her indeksordninger.
De har altså været meget lukrative, og ifølge loven kan opsparerne via indeksordningerne så slippe for at være underlagt det samme fradragsloft, som andre pensionsopsparere er.
Som lovforslaget og bemærkningerne i lovforslaget beskriver det, er det ikke ret mange mennesker, det handler om.
Der er ikke blevet oprettet nye siden 1971, og loven vil ifølge bemærkningerne ikke medføre noget provenutab.
Så kan man jo undre sig over, at det overhovedet skulle være nødvendigt at ændre loven.
Altså, hvis det ikke rammer nogen, hvis der overhovedet ikke er noget provenutab, hvorfor er det så nødvendigt at lave den?
SF vil gerne grave lidt mere i, hvor mange danskere det her handler om, hvor mange fradragsberettigede indbetalinger på over 100.000 kr.
til indeksordningerne der foretages.
Vi er jo generelt lidt skeptiske ved at skulle udhule det her fradragsloft endnu mere, end det er i forvejen.
Det er ganske velstillede danskere, der har mulighed for at opspare så mange penge til privat pension om året.
Så vi ser frem til at dyrke forslaget nærmere under udvalgsbehandlingen og vil så tage stilling til den tid.