Skatteudvalget 2009-10
L 202 Bilag 49
Offentligt
845958_0001.png
845958_0002.png
J.nr. 2009-511-0041Dato: 13. maj 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 202 - Forslag til Lov om spil.Hermed sendes kommentar tilNikolaj Winther Olsens henvendelse af 7. fe-bruar 2010 (L 202 – bilag 3).
Troels Lund Poulsen/ Lars Henry Nielsen

Henvendelsen:

Nikolaj Winther Olsen (NWO) har i sin henvendelse til bedt om, at der i udarbejdelsen afforslaget til lov om spil tages stilling til de principielle spørgsmål om, hvorvidt poker børanses som hasard, og om hasardspil skal være strafbart – herunder en vurdering af, omstraffelovens § 203 bør fjernes.Endvidere mener NWO, at der bør foretages en principiel og praktisk vurdering af, hvordanman bedst beskytter licenssystemet, hvordan man regulerer internettet, og hvordan manskaber størst provenu til tipsmidlerne.

Kommentar:

Der skal henvises til, at der for nylig har været overvejelser om ændring af bestemmelsernei straffelovens regler om hasardspil. I punkt 8.3.3 i Justitsministeriets betænkning nr. 1499om offentligt hasardspil i turneringsform fra januar 2009 er overvejelser om ophævelse afstraffelovens §§ 203 og 204 om hasardspil. Et flertal i udvalget fandt dog ikke grundlag forat foreslå en ændring af straffelovens regler om hasardspil.Det skal endvidere bemærkes, at der ved udarbejdelsen af forslaget til lov om spil er indgå-et overvejelser om, hvordan Danske Spils overskudsmodtagere og staten sikres en langsig-tet løsning på de indtægter, som kommer fra lotteri, væddemål og andre spil, og hvordandet lovlige spillemarked beskyttes bedst muligt fra ulovlige spiludbydere. Det foreslås der-for, at spillemarkedet beskyttes på følgende måder:- Ved at det fastsættes, at det ikke er tilladt for internetudbydere, (herved forstås internet-udbydere, der stiller en DNS-server til rådighed for egne internetbrugere eller andre udby-deres internetbrugere, for eksempel TDC, Telenor og Telia) at formidle internetadgang tilulovlige spilsystemer.- Ved blokering af kreditkortbetalinger, hvorefter det ikke er tilladt for betalingsinstitutio-ner, f.eks. PBS, kreditkortselskaber m.v., at formidle betalinger til og fra spiludbydere, deruden tilladelse udbyder spil til personer her i landet. Betalingsblokering af ulovlige spil an-vendes bl.a. i USA og Norge og er foreslået i Frankrig.- Ved reklameforbud, som i de nordiske lande. Dette forbud er allerede fastsat i spillelov-givningen.Det er vurderingen, at hvis ovennævnte afskærmningsmetoder introduceres, kan de tilsam-men i praksis og i sammenhæng med en åbning af markedet udgøre en tilstrækkelig af-skærmning af spillemarkedet.
Side 2