Skatteudvalget 2009-10
L 202 Bilag 49
Offentligt
J.nr. 2009-511-0041Dato: 13. maj 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 202 - Forslag til Lov om spil.Hermed sendes kommentar tilNikolaj Winther Olsens henvendelse af 7. fe-bruar 2010 (L 202 – bilag 3).
Troels Lund Poulsen/ Lars Henry Nielsen
Henvendelsen:
Nikolaj Winther Olsen (NWO) har i sin henvendelse til bedt om, at der i udarbejdelsen afforslaget til lov om spil tages stilling til de principielle spørgsmål om, hvorvidt poker børanses som hasard, og om hasardspil skal være strafbart – herunder en vurdering af, omstraffelovens § 203 bør fjernes.Endvidere mener NWO, at der bør foretages en principiel og praktisk vurdering af, hvordanman bedst beskytter licenssystemet, hvordan man regulerer internettet, og hvordan manskaber størst provenu til tipsmidlerne.Kommentar:
Der skal henvises til, at der for nylig har været overvejelser om ændring af bestemmelsernei straffelovens regler om hasardspil. I punkt 8.3.3 i Justitsministeriets betænkning nr. 1499om offentligt hasardspil i turneringsform fra januar 2009 er overvejelser om ophævelse afstraffelovens §§ 203 og 204 om hasardspil. Et flertal i udvalget fandt dog ikke grundlag forat foreslå en ændring af straffelovens regler om hasardspil.Det skal endvidere bemærkes, at der ved udarbejdelsen af forslaget til lov om spil er indgå-et overvejelser om, hvordan Danske Spils overskudsmodtagere og staten sikres en langsig-tet løsning på de indtægter, som kommer fra lotteri, væddemål og andre spil, og hvordandet lovlige spillemarked beskyttes bedst muligt fra ulovlige spiludbydere. Det foreslås der-for, at spillemarkedet beskyttes på følgende måder:- Ved at det fastsættes, at det ikke er tilladt for internetudbydere, (herved forstås internet-udbydere, der stiller en DNS-server til rådighed for egne internetbrugere eller andre udby-deres internetbrugere, for eksempel TDC, Telenor og Telia) at formidle internetadgang tilulovlige spilsystemer.- Ved blokering af kreditkortbetalinger, hvorefter det ikke er tilladt for betalingsinstitutio-ner, f.eks. PBS, kreditkortselskaber m.v., at formidle betalinger til og fra spiludbydere, deruden tilladelse udbyder spil til personer her i landet. Betalingsblokering af ulovlige spil an-vendes bl.a. i USA og Norge og er foreslået i Frankrig.- Ved reklameforbud, som i de nordiske lande. Dette forbud er allerede fastsat i spillelov-givningen.Det er vurderingen, at hvis ovennævnte afskærmningsmetoder introduceres, kan de tilsam-men i praksis og i sammenhæng med en åbning af markedet udgøre en tilstrækkelig af-skærmning af spillemarkedet.
Side 2