Trafikudvalget 2009-10
L 2
Offentligt
765372_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
27. november 2009004-U18-1404
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 20. november 2009 stillet mig følgende spørgsmål50 vedrørende L 2 – Forslag til lov om anlæg af Frederikssundmotorvejen mel-lem Motorring 4 og Frederikssund, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmåleter stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 50:

”Ministeren bedes gøre rede for, hvilke af de alternative forslag, som bl.a. blevfremsat af Grøn Trafik i Bycirklen, der er blevet realiseret i forbindelse medplanlægningen af motorvej til Frederikssund.”

Svar:

I forbindelse med VVM-undersøgelserne er der gennemført en grundig VVM-vurdering af et forslag til udbygning af den eksisterende Frederikssundsvej.Forslaget er en viderebearbejdning af et forslag, som Grøn Trafik i Bycirklenfremlagde i forbindelse med VVM-høringen i 2002.Forslaget omfatter ombygninger og kapacitetsforbedringer i de større vejkrydspå den eksisterende Frederikssundsvej, omlægning af en del af de mindre krydsog vejadgange samt udbygning af den kollektive trafik. Grøn Trafik i Bycirklenhar deltaget i en følgegruppe, der har fulgt viderebearbejdningen af forslaget,som løbende er blevet drøftet på følgegruppemøder.De alternative løsningsforslag er således indgået i undersøgelserne, der har lig-get til grund for en stillingtagen til linjeføringen for en kommende motorvej tilFrederikssund, men de er ikke medtaget i det endelige lovforslag om en Frede-rikssundmotorvej mellem Motorring 4 og Frederikssund.
Med venlig hilsen
Lars Barfoed