Trafikudvalget 2009-10
L 2
Offentligt
757908_0001.png
757908_0002.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
16. november 2009004-U18-1321
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 21. oktober 2009 stillet mig følgende spørgsmål 2vedrørende L 2 – Forslag til lov om anlæg af Frederikssundmotorvejen mellemMotorring 4 og Frederikssund, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Kim Christiansen (DF).

Spørgsmål 2:

"Ministeren bedes redegøre for, hvorvidt det er muligt at nedgrave en stræk-ning af motorvejen ca. 1 meter under terræn, hvor vejen passerer nord om Le-døje, og anvende den opgravede mængde af jord som støjvold på den sydligeside, d.v.s. som støjvold mellem motorvejen og Ledøje. "

Svar:

Frederikssundmotorvejens tracé er i VVM-redegørelsens skitseprojekt bestemtud fra en række forhold, bl.a. placeringen af tilslutningsanlæg og skærende vejesamt hensyn til trafiksikkerhed, miljø, æstetik og jordbalance.Vejdirektoratet har oplyst, at motorvejen nord for Ledøje ligger i delvis afgrav-ning, delvis påfyldning. Ud fra støjberegninger for strækningen nord for Ledøjeforventes ikke, at trafikstøj fra motorvejen vil overskride den vejledende græn-seværdi for støj ved boligområder.Ud fra de undersøgelser, der vil ske i forbindelse med detailprojekteringen (fxjordbundsundersøgelser), vil der blive foretaget en optimering af projektet.Herved vil motorvejens placering i terrænet formentlig kunne justeres.Samlet set er der et betydeligt jordoverskud på strækningen mellem Motorring4 og Tværvej, der bl.a. kan anvendes til støjvolde, hvor der er hensigtsmæssigt.I Vejdirektoratet er man opmærksom på, at det kunne være relevant med etab-lering af en støjvold nord for Ledøje i den forbindelse. Det vil formentlig ikkevære nødvendigt at grave motorvejen yderligere ned for at skaffe jord til en så-dan.
Med venlig hilsen
Lars Barfoed
Side 2/2