Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2009-10
L 189 Bilag 6
Offentligt
843262_0001.png
843262_0002.png
843262_0003.png
Ændringsforslagtil
forslag til lov om ændring af integrationsloven, lov om danskuddannelse tilvoksne udlændinge m.fl. og udlændingeloven(Forenkling af regler om opfølgning på integrationskontrakter, om introduktionsydelse og om re-gistrering af fravær fra danskuddannelse m.v.)[af integrationsministeren (Birthe Rønn Hornbech)]:
Afintegrationsministeren:Til titlen1)Titlen affattes således:”ForslagtilLov om ændring af integrationsloven og forskellige andre love(Forenkling af regler om opfølgning på integrationskontrakter, om introduktionsydelse og om re-gistrering af fravær fra danskuddannelse m.v.)”.[Korrektion af lovforslagets titel]
Til § 12)Det undernr. 8foreslåede§ 26, stk. 4,affattes således:”Stk.4.Reglen i stk. 1 gælder ikke for udlændingens ægtefælle, når1) ægtefællen er under uddannelse,2) ægtefællen modtager en offentlig forsørgelsesydelse, som ikke er betinget af, at modtagerenudnytter sine arbejdsmuligheder, eller3) ægtefællen ikke er omfattet af integrationsloven og udelukkende eller hovedsageligt har ar-bejdet i hjemmet.”[Præcisering]3)Inr. 15affattes den indledende tekst således: ”Efter § 32 indsættes i kapitel 5:”, og den fore-slåede nye bestemmelse betegnes § 32 a.Efter nr. 15 indsættes som nyt nummer:”01.§ 33ophæves.”[Teknisk rettelse]Ny paragraf4)Efter § 5 indsættes som ny paragraf:
”§ 01I lov om påligningen af indkomstskat til staten (ligningsloven), jf. lovbekendtgørelse nr. 176 af11. marts 2009, som bl.a. ændret ved lov nr. 1279 af 16. december 2009 og lov nr. 184 af 24.februar 2010, og senest ændret ved lov nr. 244 af 22. marts 2010, foretages følgende ændring:1.I § 7, nr. 9, ændres ”ydelser efter § 28 a i integrationsloven, andre ydelser efter integrations-loven, i det omfang disse ydelser beregnes på grundlag af hjælp ydet efter lovens § 28 a,” til:”ydelser efter § 28 a, stk. 4, i integrationsloven, andre ydelser efter integrationsloven, i det om-fang disse ydelser beregnes på grundlag af hjælp ydet efter integrationslovens § 28 a, stk. 4,”.[Konsekvensændring som følge af den foreslåede § 28 a, stk. 4, i § 1, nr. 8]
BemærkningerTil nr. 1Der er tale om en korrektion af lovforslagets titel, således at titlen tager højde for, at der foreta-ges konsekvensændringer i en række forskellige love.
Til nr. 2Der er tale om en præcisering af den gældende retstilstand.Efter de gældende regler i integrationsloven er udbetaling af introduktionsydelse som altoverve-jende hovedregel betinget af, at såvel udlændingen som dennes eventuelle ægtefælle står tilrådighed for arbejdsmarkedet. I visse tilfælde er udlændingen og ægtefællen dog undtaget fraat stå til rådighed.Efter de gældende regler har en ægtefælle, som udelukkende eller hovedsageligt har arbejdet ihjemmet, og som ikke er omfattet af integrationslovens personkreds, været undtaget fra kravetom at stå til rådighed for arbejdsmarkedet med den konsekvens, at udlændingen omfattet af in-tegrationsloven har kunnet få udbetalt introduktionsydelse.De gældende regler om rådighed og undtagelser herfra foreslås videreført i den foreslåede §26.Ankestyrelsen har i sit høringssvar om den foreslåede ophævelse af henvisningen i integrati-onsloven § 25, stk. 8, 3. pkt., til § 13, stk. 7, i lov om aktiv socialpolitik imidlertid bemærket, atkonsekvensen heraf er, at en hjemmearbejdende ægtefælle ikke som hidtil kan fortsætte med atvære hjemmearbejdende, hvis den anden ægtefælle ønsker at modtage introduktionsydelse.Den foreslåede bestemmelse i § 26, stk. 4, nr. 3, som affattet ved dette ændringsforslag, præci-serer, at den gældende retstilstand videreføres.
Til nr. 3Der er tale om en teknisk rettelse, hvorefter den foreslåede bestemmelse i § 33 i lovforslagets §1, nr. 15, i stedet bliver § 32 a.
Til nr. 4Der er tale om en konsekvensændring som følge af den foreslåede bestemmelse i integrations-lovens § 28 a, stk. 4. Der henvises til lovforslagets § 1, nr. 8.