Socialudvalget 2009-10
L 178 Spørgsmål 2
Offentligt
829677_0001.png

Socialudvalget

Til:

Dato:

Socialministeren20. april 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 178

Forslag til lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det socialeområde og forældreansvarsloven. (Barnets Reform).Af socialministeren (Benedikte Kiær).

Spørgsmål 2

Vil ministeren konkretisere, hvordan kommunerne skal koble kriterierne i den nyformålsbestemmelse (ny § 46 og ny § 142, stk. 7) med vurderingen afopholdsstedernes egnethed og tilsynet med opholdsstedet, som indgår i L 177?

Spørgsmål 3

Vil ministeren redegøre for, hvorfor det kun er pædagogiske målsætninger ogmetoder, der er omfattet af forslaget til den ny § 142, stk. 7 om opholdsstedetsgenerelle egnethed, og hvorfor ikke også andre kriterier såsom opholdsstedetsorganisering, personale, fysiske rammer, pædagogik, målgruppe ogbudget/økonomi?

Spørgsmål 4

Vil ministeren redegøre for, om de indholdsmæssige krav til godkendelse afopholdssteder slækkes, hvis det kun er pædagogiske målsætninger ogmetoder, der indgår i kriterier for generelt egnethed, jf. forslaget til den ny § 142,stk. 7?
Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Mette Frederiksen (S)Svarene bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected]
På udvalgets vegne
Martin Henriksenformand.