Skatteudvalget 2009-10
L 162
Offentligt
826210_0001.png
826210_0002.png
J.nr. 2009-231-0026Dato: 14. april 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 162 - Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov omkuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love. (Ændringeri elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen i elafgiftsloven og afgiftpå andre klimagasser end CO2m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 1 af 25. marts 2010. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Klaus Hækkerup (S).
Troels Lund Poulsen/ Marie Louise Hede

Spørgsmål:

Vil forslaget om afgiftsnedsættelse for brug af elektricitet i el-patroner også komme til atgælde for fjernvarmeværker, der ikke er et kraftvarmeværk eller leverer fjernvarme tilfjernvarmenet, der også modtager fjernvarme fra kraftvarmeværker? Hvis nej, hvad er såbegrundelsen herfor.

Svar:

I første del af det stillede spørgsmål spørges der om, hvorvidt elpatronordnin-gen/afgiftsnedsættelsen for brug af elektricitet i el-patroner også kommer til at gælde for etfjernvarmeværk, der ikke har kraftvarmekapacitet, og som ikke leverer til et kraftvarmenet.Svaret på den første del af spørgsmålet er nej.Dette nej skyldes, jf. anden del af spørgsmålet, at betingelsen om, at fjernvarmeværket skallevere til et kraftvarmenet ikke er opfyldt, jf. aftalen om bedre integration af vind fra 2009.Hvis ordningen eventuelt skal udvides til også at omfatte andre end kraftvarmeværker ogfjernvarmeværker, der leverer varme til kraftvarmenet, vil ordningen for disse andre aleneskulle omfatte elektricitet.Ordningen kan udvides til at omfatte andet end fjernvarme i tilknytning til kraftvarme udenprovenutab, hvis følgende betingelser er opfyldt:1) elektriciteten skal anvendes til fremstilling af varme, der alternativt kunne være fremstil-let på brændselskedler, og2) elpatronsatsen fastsættes til 29 øre/kWh.Satsen for elektriciteten til fjernvarme vil skulle være højere end den normale elpatronsatspå i alt ca. 20,8 øre/kWh – f. eks. 29 øre/kWh = godt 80 kr./GJ fjernvarme. Tilsvarende vilsatsen for virksomheder, der anvender elektricitet til intern vandbaseret varme, og som ikkeopfylder betingelsen om kraftvarmekapacitet, skulle være forholdsvis højere.En sådan udvidelse af ordningen forudsætter tilslutning fra de partier, der er med i forligetom ordningen, dvs. aftalen om bedre integration af vind fra oktober 2009.Jeg vil drøfte et sådant forslag med forligspartierne.
Side 2