Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10
L 157 Bilag 1
Offentligt
814231_0001.png
LIGESTILLINGSVURDERING AFLOVFORSLAGLov om ændring af lov om udstationering af lønmod-tagere (Udvidelse af anmeldelsespligten for uden-landske tjenesteydere samt pligt for hvervgiver til atmedvirke til at sikre, at der skal anmeldelse til RUT)Myndighed/AfsenderLovens ikrafttrædelsesdatoKontaktpersonTelefonE-mailBeskæftigelsesministeriet1. juni 2010Helle Ekmann Jensen7220 5175[email protected]
Sagsnr: 2010-0001345DEPHEJ

Baggrund for loven

Lovforslaget er en udmøntning af aftalen af 3. december 2009 mellem regeringen,Venstre, Konservative, Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti og Det Radika-le Venstre om styrkelse af Register for Udenlandske Tjenesteydere (RUT).

Lovforslagets formål

Lovforslaget har til formål at skærpe anmeldelsespligten i forbindelse med leveringaf tjenesteydelser til Danmark for dermed at sikre en bedre efterlevelse og håndhæ-velse af de danske regler, som gælder i forbindelse med udstationering og leveringaf tjenesteydelser til en modtager i Danmark. Det skal samtidig sikres, at myndig-heder og arbejdsmarkedets parter får bedre mulighed for at kunne komme i kontaktmed udenlandske tjenesteydere

Den primære målgruppe for lovforslaget

Målgruppen er dels udenlandske virksomheder, der udstationerer lønmodtagere tilDanmark i forbindelse med levering af tjenesteydelser dels udenlandske selvstæn-dige virksomheder, der leverer tjenesteydelser i Danmark uden at udstationerelønmodtagere samt hvervgivere indenfor bygge- og anlægsvirksomhed og detgrønne område (landbrug, skovbrug, gartneri mv.).

Den sekundære målgruppe for lovforslaget

De udenlandske lønmodtagere, der bliver udstationeret, er både mænd og kvindermen flest mænd. Mænd og kvinder vil blive berørt af lovforslaget på samme måde.

Samlet vurdering

Forslaget er kønsneutralt, og da mænd og kvinder vil blive lige berørt af lovforsla-get, ses det ikke at have ligestillingsmæssig betydning.