Skatteudvalget 2009-10
L 149
Offentligt
827108_0001.png
827108_0002.png
J.nr.Dato:
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 149 - Forslag til Lov omændring af skatteforvaltningsloven, lov om regi-strering af køretøjer og registreringsafgiftsloven. (Digital kommunikation, kø-retøjsregistrering, forenklet tilbagebetaling af skatter og afgifter, regler formedlemmer af Skatterådet og Landsskatteretten samt fradrag for særlige inte-grerede barnesæder i taxier).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 12 af 29. marts 2010. Spørgsmålet erstillet efter ønske af Mikkel Dencker (DF) – [email protected].
Troels Lund Poulsen/ K.-H. Ludolph

Spm.:

Vil ministeren endvidere i forlængelse heraf bekræfte, at det fremover fortsat vil væ-re muligt at få årsopgørelse og forskudsopgørelse tilsendt på papir?

Svar:

Både forskudsopgørelsen og årsopgørelsen bliver lagt i skatteyderens skattemappe.Forskudsopgørelsen sendes desuden på papir til de borgere, der enten bestiller den på papirinden 1. september ved at indsende en slip, som sendes ud på foregående års forskudsopgø-relse eller ved at bestille forskudsopgørelsen pr. telefon, hvilket også er muligt efter 1. sep-tember. Denne ordning blev indført ved lov nr. 405 af 8. maj 2006.Årsopgørelsen sendes på papir til alle, dog kan skatteyderen vælge kun at modtage årsop-gørelsen i skattemappen.Når bemyndigelsen til at fastsætte regler om obligatorisk digital kommunikation i forholdtil borgere udmøntes, er det hensigten at vælge en model svarende til den, der gælder forforskudsopgørelsen. Borgere vil altså fortsat have mulighed for papirbaseret kommunikati-on, men dette vil kræve et aktivt tilvalg.Efter den gældende bestemmelse i skatteforvaltningslovens § 35, stk. 1, er skatteministerenbemyndiget til på sit sagsområde at fastsætte regler om digital kommunikation ved henven-delser fra den offentlige forvaltning (SKAT). Bestemmelsen blev indsat i den dagældendeskattestyrelseslov § 38 B ved lov nr. 267 af 12. april 2003. Det var forudsat, at bestemmel-sen skulle udnyttes på den måde, at borgeren skulle have ret til at fravælge digital kommu-nikation, og at det skulle ske ved at borgeren skal tilvælge muligheden for at modtage digi-tale henvendelser fra skatteforvaltningen.Med den ændrede affattelse af skatteforvaltningslovens § 35 er det hensigten, når bemyndi-gelsen udnyttes, at vende denne valgmulighed, så borgeren skal fravælge at modtage hen-vendelser digitalt.
Side 2