Sundhedsudvalget 2009-10
L 130 Spørgsmål 23
Offentligt
836415_0001.png
836415_0002.png

Sundhedsudvalget

Til:

Dato:

Indenrigs- og sundhedsministeren29. april 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 130

Forslag til lov om ændring af lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet, lov omautorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed, sundhedsloven og forskellige andre love.(Et nyt patientklagesystem, mulighed for at klage over sundhedsvæsenets sundhedsfaglige virksomhed,forenkling af regler om tilsynsforanstaltninger m.v.).Af indenrigs- og sundhedsministeren (Bertel Haarder).

Spørgsmål 23

Ministeren bedes redegøre for baggrunden for, at lovforslaget ikke giver enpatient, der ikke har fået medhold i en klage over et forløb, mulighed forefterfølgende at klage over en konkret sundhedsperson.

Spørgsmål 24

Hvad forstår ministeren ved et ombud?

Spørgsmål 25

Ministeren bedes oplyse om han finder, at navnet på institutionen underindenrigs- og sundhedsministeriet, der skal forestå behandlingen af klager oversundhedsfaglig virksomhed ”patientombuddet” klart signalerer, at der er tale omen institution på linje med andre statslige direktorater og styrelser og ikke eninstitution der af egen drift kan tage sager op på tilsvarende måde som f.eks.Folketingets Ombudsmand og Forbrugerombudsmanden.

Spørgsmål 26

Ville der være noget til hinder for, at den foreslåede institution til behandling afklager over sundhedsfaglig virksomhed f.eks. blev kaldt Patientklagestyrelseneller Patientklagedirektoratet?

Spørgsmål 27

Vil ministeren være indstillet på at stille ændringsforslag der indebærer, atnavnet på den institution under indenrigs- og sundhedsministeriet, der skalforestå behandlingen af klager over sundhedsfaglig virksomhed får et navn, dersvarer til institutionens opgaver?
1/2
Svarene bedes sendt elektronisk til[email protected]
På udvalgets vegne
Preben Rudiengaardformand.
1/2