Sundhedsudvalget 2009-10
L 129 Spørgsmål 1
Offentligt
811419_0001.png
811419_0002.png

Sundhedsudvalget

Til:

Dato:

Indenrigs- og sundhedsministeren11. marts 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 129

Forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Målretning afkontaktpersonordningen, tilpasning af adgangen til elektroniskemedicinoplysninger og oprettelse af Det Danske Vaccinationsregister m.v.).Af ministeren for sundhed og forebyggelse (Jakob Axel Nielsen).

Spørgsmål 1

Ministeren bedes uddybe hvilken personkreds der fortsat vil få tildelt enkontaktperson fra dag 1 og altså ikke være omfattet af den nye ordning.Ministeren bedes herunder oplyse, om en misbruger som eventuelt kunforventes at få en indlæggelsesdag, (vides ikke på forhånd) få en kontaktpersonallerede fra indlæggelsens start?

Spørgsmål 2

Vil det være muligt for en patient at få en kontaktperson, hvis patienten ønskerdette, uanset at indlæggelsen kun forventes at være en dag?

Spørgsmål 3

Er ministeren indstillet på at stille ændringsforslag der indebærer, at ogsåkliniske farmaceuter, som arbejder på sygehuse kan få adgang til deelektroniske medicinoplysninger i Medicinprofilen.

Spørgsmål 4

Ministeren bedes redegøre for, hvorfor det er Statens Seruminstitut, der skalvære ansvarlig for vaccinationsregistret, og ikke Lægemiddelstyrelsen, som eransvarlig for Medicinprofilen/Det Fælles Medicinkort.
1/2
Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Liselott Blixt (DF)Spørgsmålene ønskes besvaret senest den 26. marts 2010Svarene bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected]
På udvalgets vegne
Preben Rudiengaardformand.
1/2