Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10
L 126
Offentligt
851325_0001.png
851325_0002.png
J.nr. 2009-231-0026Dato: 21. maj 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 162. Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov omkuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Æn-dringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen i elafgiftslo-ven og afgift på andre klimagasser end CO2m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 29 af 17. maj 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Anne Grete Holmsgaard (SF).
Troels Lund Poulsen/ Lene Skov Henningsen

Spørgsmål:

Ministeren har i sit svar på L 162 – spørgsmål 20 henvist til, ”at der ifølge den energipoliti-ske aftale skal arbejdes på:… ”. Vil ministeren oplyse, hvilken del af energiaftalen der hen-vises til, og tilsende udvalget kopi af denne del af aftaleteksten?

Svar:

Jeg kan oplyse dette om energipolitisk aftale og de nye skatte- og afgiftsregler for vedva-rende energi:I forbindelse med forhandlingerne om energiaftalen blev de skatte- og afgiftsmæssigespørgsmål forhandlet selvstændigt med skatteministeren.Skatteministeriet har overfor mig oplyst, at forhandlingerne resulterede i, at der på bag-grund af et notat, der blev udsendt til de skattepolitiske og energipolitiske ordførere hen-holdsvis den 29. september og den 23. oktober 2008 blev indgået en mundtlig aftale mel-lem min forgænger og forligspartierne bag energiaftalen. Det er denne aftale, der henvisestil i svaret på spørgsmål 20 til L 162.Af notatet fremgår følgende:”En model der dels forbedrer vilkårene for små VE-anlæg på husstandsniveau, og dels for-bedrer forholdene for de store anlæg kunne være følgende:Muligheden for at måleren kan løbe baglæns, udvides til alle mindre VE-anlæg påmaks. 6 kW. Muligheden for, at måleren kan løbe baglæns målrettes dermed mindreanlæg og gøres teknologineutral.Muligheden for, at man i stedet for de almindelige skattemæssige regler kan vælgeskematiske regler for opgørelse af indkomst, udvides til at gælde alle fysiske perso-ner, der ejer større VE-anlæg på over 6 kW. Også denne mulighed gøres hervedenergineutral. For anlæg over 6 kW kan elmåleren ikke løbe baglæns.Bundfradraget i den skematiske model forhøjes fra 3.000 kr. til 7.000 kr.”
Side 2