Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
B 112
Offentligt
834473_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 27. april 2010Sagsnr.: 3972
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 16. april 2010stillet følgende spørgsmål nr. 7 (ad B112) som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Marlene Harpsøe (DF) m.fl..

Spørgsmål 7:

”Vil ministeren redegøre for reglerne for mærkning af foie gras og denmærkningsordning ministeren vil arbejde for at få etableret?”

Svar:

Der er fastsat særlige standarder for foie gras i de fælles EU-handelsnormer forfjerkrækød, som har til hensigt at modvirke svindel med dette relativt dyre produkt. Foiegras er defineret som lever fra ænder og gæs af bestemte arter, som er fodret således, atder som følge af fedtindlejring opstår forstørrelse af cellerne.For selve mærkningen af foie gras produkter gælder de horisontale regler om mærkningaf fødevarer, herunder krav om at mærkningen ikke må vildlede forbrugeren.Med hensyn til mærkningsordningen, jeg vil arbejde for at få etableret, vil jeg henvisetil mit svar på udvalgsspørgsmål 2 og 9.
Henrik Høegh
/Tanja Andersen