Man kan blive forundret.
Det er jo socialisme af værste skuffe, kan man faktisk sige, når Socialistisk Folkeparti, det kan man se af punkterne her, også vil til at pålægge grundejere, at alle arealer, der ikke lige bliver brugt, nu skal være grønne områder.
Man kan sige, at det er mærkeligt, at på det ene tidspunkt ved det forrige forslag, hvor man siger, at man vil give mere selvbestemmelse til kommunerne, er Socialistisk Folkeparti og Socialdemokraterne imod, men ikke her, når man ligesom lægger op til, at kommunerne så skal tvinges til en hel masse – tvinges til at lave vurderinger og sikringer af de her områder.
Men mange af de her steder, bl.a.
her i København, har man et rødt styre, og der siger man så at de ikke gør det godt nok.
Jeg er da enig i, at man mange af de der steder, hvor der er socialdemokratiske borgmestre, øver vold, vil jeg kalde det, på naturen.
Socialistisk Folkeparti følger så efter og siger så også, at det ikke er godt nok ude i kommunerne.
Vi har altså kommuneplanerne, vi har planloven, og vi har den sunde fornuft derude til at styre det her.
Så må jeg bare sige til fru Mette Gjerskov og alle andre, som jo er fortalere for det her forslag, at vi nogle gange ude i kommunerne også har prøvet at sige, at vi gerne vil have en lavere bebyggelsesprocent.
Men så bliver vi kritiseret for, at vi ikke udnytter arealet godt nok.
Så det hænger jo ikke sammen, hvad man står og siger her på talerstolen, nemlig at man nu ligesom skal lave store grønne områder.
Når vi gør det, kommer de samme folk og siger, at vi ikke udnytter arealet godt nok.
Vi er nødt til at sige, synes jeg, at det her område netop hører til ude i kommunerne.
Det er netop det, der gør kommunerne forskellige:
De kan konkurrere på forskellige parametre.
De kan gøre det, at de kan sige, at Udkantsdanmark selvfølgelig også har nogle gode tiltag på det her område, hvor de kan skille sig ud fra København, som jo er oset til af biler, hvad jeg synes er et problem.
Derfor er det i hvert fald for Dansk Folkeparti vigtigt, at man nu også tager et ansvar ude i de enkelte byråd, hvor man jo også står til ansvar over for vælgerne en gang hvert fjerde år.
Så når vi ser på alle de her ting, som der er lagt op til – og der skal etableres et pointsystem, som kun gør det dyrere at administrere ude i kommunerne – er der i hvert fald ingen lettelse i det her og ingen forbedring, som vi ser det i Dansk Folkeparti.
Det er altså vigtigt, at man inddrager kommunerne i det her arbejde.
Og der synes vi jo, at kommuneplanen og planloven er fornuftige arbejdsredskaber.
Så når vi har de gode kommuner, som jo sagtens kan klare det her, mener vi, at vi er godt dækket ind.
Det, Dansk Folkeparti også lægger mærke til, er jo, at Socialistisk Folkeparti her overhovedet ikke nævner noget om, hvad det egentlig koster.
Man skriver bare, at der er en mindre udgift til etablering og drift af det her biofaktorsystem, men det koster altså folk, hver eneste gang man skal sidde og vurdere de her planer på kryds og tværs.
Derfor mener vi, at pengene er meget bedre brugt ude i kommunerne på at lave nogle gode lokalplaner og på at give dem mulighed for at påvirke det derude lokalt.
Vi er ikke så centralistiske som Socialistisk Folkeparti, som ønsker at styre det hele fra Folketinget.
Vi ønsker at give selvbestemmelse, fordi det netop kan gøre, at vi kan etablere nogle grønne områder ude i de små lokale samfund.
Lad mig bare nævne et godt eksempel.
Det er fra Kolding, hvor jeg selv kommer fra.
Der har vi sagt, at vi godt kunne tænke os, at der blev flere, man kan kalde det boulevarder omkring industriområderne for at etablere grønne korridorer og mulighed for, at dyrelivet kan få det godt, at vi kan få et rigt dyreliv.
Det synes jeg er utrolig godt, og vi vil gerne skille os ud fra alle mulige andre steder i Danmark, sådan at vi netop bliver attraktive på det område.
Så jeg er sikker på, at når vi også ser ud på udkantsområderne, har de andre ting, de kan tilbyde, og som de lægger vægt på derude.
Det er jo så op til den enkelte borger ligesom selv at finde ud af, hvad det er, vedkommende sætter pris på, og hvor vedkommende vil bo, i stedet for at de herindefra bliver skudt i skoene, at de ikke tager hensyn til naturen.
Når vi drager ud i landet, når vi drager lidt væk fra den røde by København, ser vi altså, at der er mange, der er rigtig gode til at planlægge til gavn for naturen og miljøet, og som har andre gode tiltag.
Så jeg er ikke bekymret over det.
Jeg synes, det er rigtig godt, at vi får debatten her.
Men det her redskab synes jeg er skudt langt over målet, og det viser i hvert fald, at man i Socialistisk Folkeparti slet ikke har tillid til, at byrådene rundtomkring sagtens kan forvalte den magt, de har i dag, og at de ligesom skal inddrages i beslutningsprocessen om, hvordan deres område skal være fremadrettet.
Så jeg må bare sige, at vi i Dansk Folkeparti i hvert fald ikke er begejstrede for den her centralisering, som der lægges op til, og som man godt kan frygte vil komme mere på dagsordenen i den kommende tid.
Vi ønsker, at borgerne bliver inddraget mere, netop som man gør, når man har lokalplaner og laver kommuneplaner.
Så det her er den forkerte retning at gå i.