Tak.
Da Socialdemokraterne fremsatte beslutningsforslaget om at indføre obligatorisk idræt på alle ungdomsuddannelserne, det vil sige sådan, at man også kan få det på bl.a.
erhvervsskolerne og på de erhvervsgymnasiale uddannelser, var der en meget positiv opbakning til forslaget fra en række partier i Folketinget, herunder bl.a.
Dansk Folkeparti, der var ude i adskillige medier og sige, at det bare var en rigtig god idé, og at Dansk Folkeparti absolut var positive over for at se på, om det ikke var den vej, man skulle gå.
Det er jo også svært at argumentere for noget andet, for når det er sådan, at vi i rigtig mange år politisk har prioriteret, at folkeskoleelever skal have obligatorisk idræt, og at man på det almene gymnasium har obligatorisk idræt, hvordan i alverden kan det så være, at vi ikke også lægger det ind som en del af erhvervsuddannelserne, handelsgymnasiet og det tekniske gymnasium?
Men lige så positivt, som Dansk Folkeparti udtrykte sig i en række medier, lige så lidt skete der så, da vi havde muligheden for at vedtage det.
For pludselig mente Dansk Folkeparti, at uha, det ville da være noget værre noget, og tænk, hvad det ikke ville komme til at koste.
Se, vi ville jo fra Socialdemokraternes side have forstået det, hvis der var nogen, der havde sagt, at vores forslag i virkeligheden var for uambitiøst, for det, vi foreslår med beslutningsforslaget, er alene, at der skal nedsættes et udvalg, der kigger på, hvordan vi kan få indført obligatorisk idræt på samtlige ungdomsuddannelser.
Når man synes, det er sundt i de øvrige uddannelser, når man synes, det er vigtigt, og når de unge i øvrigt selv synes, det er rigtig sjovt at have idræt, hvorfor så ikke sætte et udvalgsarbejde i gang?
Det var alt, hvad vi bad om med det her beslutningsforslag.
Lad os kigge på:
Hvad kommer det til at koste?
Hvordan får vi det ind i studieordningerne?
Hvordan kan det passe på f.eks.
grundforløbet på erhvervsuddannelserne?
Og på baggrund af det ville vi være lidt bedre klædt på til at diskutere, om vi var parate til at tage springet, hvordan vi kunne få det ind i fagrækken, og hvad det ville komme til at koste.
Men nej, ikke engang det kunne Dansk Folkeparti være med til.
Så vi må bare konstatere, at Dansk Folkeparti igen er ude i en gratis omgang.
Man har sagt et eller andet om, at man da syntes, at det var fantastisk vigtigt, men når det kommer til stykket, kryber Dansk Folkeparti i et musehul og gør ingenting for at få det igennem.
Hvis Dansk Folkeparti havde støttet det her forslag, havde der været et flertal uden om regeringen, der ville have nedsat det her udvalg, som kunne have inspireret os med hensyn til, hvordan vi rent faktisk kunne have gennemført det.
Det synes vi selvfølgelig er rigtig ærgerligt ikke er tilfældet, og vi må så konstatere, at S, SF, De Radikale og Enhedslisten står bag det her udvalgsarbejde, men at Dansk Folkeparti er hoppet fra.
Men jeg kan se, at Dansk Folkepartis ordfører er på vej herop, så det kan jo være, at Dansk Folkeparti har ændret holdning til det, for det er som sagt bare et udvalgsarbejde, vi beder om med det her beslutningsforslag.