Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
B 112
Offentligt
834476_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 27. april 2010Sagsnr.: 3972
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 16. april 2010stillet følgende spørgsmål nr. 8 (ad B112) som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Marlene Harpsøe (DF) m.fl..

Spørgsmål 8:

”Vil ministeren oplyse, om ministeren vil arbejde for en mærkning af foie gras pårestauranter og i cateringbranchen?”

Svar:

Med hensyn til markedsføring af fødevarer på restauranter og cateringvirksomheder erdette område på nuværende tidspunkt omfattet af kravet om, at forbrugerne ikke måvildledes. Hvis en restaurant eksempelvis oplyser om – skriftligt eller mundtligt - atderes ænder og gæs ikke har været anvendt til foie gras produktion, skal oplysningenvære korrekt og dokumenterbar. Det samme gælder diverse anprisninger omdyrevelfærd, som den enkelte restaurant måtte vælge at anvende.Indførelse af en eventuel mærkningsordning for foie gras på restauranter ogcateringvirksomheder bør afvente udfaldet af drøftelserne vedrørendedyrevelfærdsmærkning som nævnt i mit svar på udvalgsspørgsmål 2.
Henrik Høegh
/Tanja Andersen