Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
B 112
Offentligt
834461_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 27. april 2010Sagsnr.: 3972
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 9. april 2010stillet følgende spørgsmål nr. 3 (ad B112) som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Marlene Harpsøe (DF).

Spørgsmål 3:

”Hvilke samhandelsregler gør det, ifølge ministeren, ikke muligt at indføre etimportforbud mod foie gras?”

Svar:

Foie gras kan enten kategoriseres som fersk fjerkrækød eller, hvis det har væretvarmebehandlet, som kødprodukter af fjerkrækød.Forordning (EF) nr. 853/20041fastsætter de fælles EU-betingelser for produktion afbl.a. fersk fjerkrækød og kødprodukter af fjerkrækød. Hvis disse betingelser er opfyldt,er foie gras lovligt fremstillet ifølge EU’s regler om fødevarehygiejne. Produkterfremstillet i overensstemmelse med EU-lovgivningen betragtes som sikre i henhold tilartikel 14, stk. 7 i forordning (EF) nr. 178/20022og kan derfor lovligt markedsføres ihele Fællesskabet.
Henrik Høegh/Tanja Andersen
Europa-Parlamentet og Rådets forordning (EF) nr. 853/2004 af 29. april 2004 om særligehygiejnebestemmelser for animalske fødevarer.2Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 178/2002 af 28. januar 2002 om generelle principperi fødevarelovgivningen, om oprettelse af Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet og om procedurervedrørende fødevaresikkerhed.
1