Det er helt indlysende, at det at bekæmpe dopingbrug, dopingmisbrug er en vigtig opgave, og det er det jo, fordi der er tale om, at folk indtager nogle stoffer, der på en lang række områder er sundhedsskadelige.
Så ideen om, at de skulle være præstationsfremmende, muskelopbyggende osv.
er måske rigtig, men grundlæggende er der tale om usunde stoffer, der kan have en lang, lang række negative konsekvenser.
Så derfor er det bekæmpe dopingmisbrug en meget vigtig ting.
Jeg vil sige, at det her forslag jo kun handler om ét element i at bekæmpe dopingmisbrug.
For hvis man ikke er i stand til at bekæmpe den kultur, hvor der sådan er en fremherskende opfattelse af, at det er smart at bruge doping, og få den kultur reduceret, særlig blandt unge mænd, men vel også blandt nogle unge kvinder, så vil dopingmisbruget jo fortsætte, ganske uanset hvilke initiativer man tager for at sikre et effektivt forbud.
Det tror jeg lige så godt man kan gøre sig klart.
Hvis man ikke kan vinde, om jeg så må sige, kampen om sjælene, vil man ende med, at det her problem står tilbage lige så uløst, som narkotikaproblemet gør, på trods af at vi har et forbud imod det.
Det er det første, jeg vil sige.
Det andet, jeg vil sige, er, at Enhedslisten i udgangspunktet er enig i, at det vil være fornuftigt, at der på de fitnesscentre, der er i Danmark, er en dopingkontrol, og vi er sådan set også helt indstillet på, at det bør være en obligatorisk dopingkontrol.
Men jeg vil også sige, at der jo er enkelte udeståender.
Det behøver ikke at være et udestående i forbindelse med det her beslutningsforslag, for det siger bare, at der skal være fremsat et lovforslag inden den 1.
juni 2010, og så kan regeringen jo bare trække det hen over sommeren, for der er ikke nogen, der kan nå at gribe ind, og så bliver det engang til efteråret, at lovforslaget kan fremsættes.
Det er også derfor, jeg synes, at man måske kunne tage noget af diskussionen lidt roligt, for hvis der er et flertal i Folketinget for at gøre det her, kommer det vel i løbet af samlingen til efteråret, og så går det nok.
Derfor kunne man selvfølgelig godt vedtage det her beslutningsforslag, for det ville jo ikke forhindre, at man gennemførte en fornuftig analyse af i hvert fald to problemstillinger, jeg synes er vigtige.
En af dem er, hvad det er for nogle centre, der skal omfattes.
Nu står der meget præcist i beslutningsforslaget, hvad det er for nogle centre, og det er selvfølgelig efter én form for logik.
Jeg har så snakket med nogle, som frekventerer nogle af de der centre, og de påstår, at de dyrker en særlig form for kinesisk gymnastik, hvor det er fuldstændig upassende at forestille sig, at der skulle være nogen som helst form for dopingproblemer, og derfor vil de meget gerne have sig frabedt at blive omfattet.
Nu skal man ikke lade være med at gennemføre lovgivning, fordi der er nogle mindre grupper, der siger, at de bliver uretmæssigt ramt, hvis det er nødvendigt for det store fællesskab.
Men det er bare én ting, og jeg synes faktisk, at det der med at være præcis på, hvem det er, der bliver omfattet, og hvad repressalierne er, hvis man nu så alligevel laver en klub, hvor man dyrker motion, fitness, uden at det måske formelt set er en kommerciel virksomhed, er vigtigt, altså hvordan kan man forholde sig til det?
Så jeg synes stadig væk, at der er nogle udfordringer, hvis det her skal blive til lovgivning.
Så er det da også rigtigt nok, at der er en finansieringsmæssig del.
Men det er klart, at man jo sagtens kunne vedtage et beslutningsforslag på nuværende tidspunkt og så gå i gang med at lave lovgivning og få det på plads engang til efteråret.
Så kunne man vel også nå at samle op på de der evalueringer.
Men hr.
Flemming Møller Mortensen må jo nok lære, ligesom vi andre har gjort det, at det er ret sjældent, at beslutningsforslag, man fremsætter fra oppositionens side, bliver vedtaget – også selvom regeringspartierne i hovedsagen er enige.
Så jeg synes faktisk, at vi skal se positivt på det og sige, at de tiltag, som handler om at få effektiv dopingkontrol i motions- og fitnesscentre, nok skal komme i løbet af 1 års tid, og så er det jo i hvert fald godt nok, synes jeg.
Jeg synes bare, det er enormt vigtigt, at vi så også husker alle de andre elementer, der bør indgå i en effektiv bekæmpelse af doping og dopingmisbrug.