Udvalget for Videnskab og Teknologi 2009-10
UVT Alm.del
Offentligt
902437_0001.png
Folketingets Udvalg for Videnskab og TeknologiChristiansborg
Finansministeren
14. oktober 2010
Svar på Udvalg for Videnskab og Teknologis spørgsmål nr. 258 af30. september 2010 (UVT alm. del - spørgsmål stillet af ikkemedlem af udvalget (MFU)).

Spørgsmål:

Erkender ministeren, at konkurrencen på markedet for kontorsoftware er sat udaf kraft, når Konkurrencestyrelsen i august 2009 i rapporten "Markedet forkontorsoftware Konkurrencesituationen og betydningen af åbne standarder"konkluderede, at markedet for kontorsoftware: "er præget af en rækkemarkedsbarrierer (netværkseffekter, store udviklingsomkostninger, tekniske ogpraktiske barrierer), som gennem de seneste 10 15 år har gjort det svært fornye aktører at vinde markedsandele, selvom de anvender en række forskelligeforretningsmodeller som f.eks. lavprispakker, abonnementsordninger ellergratispakker."?

Svar:

Konkurrencestyrelsens rapport om åbne standarder for kontorsoftwarekonkluderer ikke entydigt, at markedet for kontorsoftware er sat ud af kraft. Jeghenviser til økonomi- og erhvervsministeren for en eventuel uddybning afKonkurrencestyrelsens rapport.
Med venlig hilsenClaus Hjort Frederiksen
Finansministeriet • Christiansborg Slotsplads 1 • 1218 København K • T 33 92 33 33 • E [email protected] • www.fm.dk