Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2009-10
UUI Alm.del
Offentligt
IntegrationsafdelingenKontoret for beskæftigelseog uddannelse
Dato:J.nr.:Sagsbeh.:
31. maj 201010/07567AMO
Besvarelse af spørgsmål nr. 217, stillet af Udvalget for Udlændinge- og Inte-
grationspolitik til ministeren for flygtninge, indvandrere og integration den 21.
maj 2010.
Spørgsmål:
”Hvordan forholder ministeren sig til Kringlebakken og konceptets eventuelle udbredelse iforhold til indsatsen for at styrke minoritetsbørns brug af dagtilbud, jf. UUI alm. del – bilag135?”
Integrationsministeriet har tidligere samarbejdet med Kringlebakken om blandt andet at ned-bryde nydanske kvinders isolation og styrke deres forældreevne. Siden 2003 har ministerietvia. satspuljemidler støttet i alt fem projekter under Kringlebakken.
Flere at Kringlebakkens projekter indgår endvidere i Idekataloget fra Arbejdsgruppen ombedre Integration 2008, der kort beskriver en række vellykkede projekter og øvrige lokale ini-tiativer, der skal modvirke marginalisering blandt nydanske børn og unge.
Jeg finder det positivt, at Kringlebakken lægger vægt på frivillighed og dialog som alternati-ver til tvang, men jeg har ikke en mening om konceptets eventuelle udbredelse i forhold tilindsatsen for at styrke minoritetsbørns brug af dagtilbud.
Jeg kan i øvrigt nævne, at dialog også er omdrejningspunktet i Integrationsministeriets netopigangsatte initiativer, der skal styrke nydanske forældres inddragelse i forældresamarbejdet idagtilbud samt støtte socialt udsatte nydanske forældre med viden og redskaber, der sætterdem i stand til at støtte deres barns trivsel, sociale læringsproces samt dansksproglige udvik-ling.
Holbergsgade 6 ¶ 1057 København K ¶ T 3392 3380 ¶ F 3311 1239 ¶ E [email protected] ¶ www.nyidanmark.dk