Uddannelsesudvalget 2009-10
UDU Alm.del
Offentligt
789334_0001.png
789334_0002.png
Folketingets UddannelsesudvalgChristiansborg
Afdelingen for erhvervsfagligeuddannelserVester Voldgade 1231552 København V.Tlf. 3392 5600Fax 3392 5666E-mail [email protected]www.uvm.dkCVR nr. 20-45-30-44
Svar på spørgsmål 143 (Alm. del):I brev af 4. januar 2010 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål:Spørgsmål 143:"Ministerens kommentarer udbedes til henvendelse fra EUC Sjælland &Køge Handelsskole om målrettet elitesportsuddannelse indenforerhvervsuddannelserne (EUD), jf. alm. del - bilag 93."Svar:Erhvervsuddannelserne skal imødekomme arbejdsmarkedets behov forerhvervsfaglige og generelle kvalifikationer, jf. lov om erhvervsuddannel-ser, § 1, stk. 2. Jeg ser derfor ikke umiddelbart mulighed for, at loven kanrumme en uddannelse til elitesportsudøver.I henhold til ovennævnte lov, § 1, stk. 3, er det Rådet for de Grundlæg-gende Erhvervsrettede Uddannelser, der afgiver indstilling om oprettelseaf nye erhvervsuddannelser. Det sker på baggrund af indstilling heromfra det faglige udvalg, som består af et lige stort antal arbejdsgiver- ogarbejdstagerorganisationer.Undervisningsministeriet har som led i den seneste runde af central ana-lyse- og prognosevirksomhed inden for erhvervsuddannelserne bevilgetmidler til projektet ”Sport – og sportsrelaterede oplevelseserhverv somvækstmotor for nye erhvervsuddannelser”. Projektet skal bl.a. tilveje-bringe ny viden om, hvilke kvalifikationer der efterspørges i sportssekto-ren og dens relaterede erhvervsområder. Et delmål i projektet er at un-dersøge, hvilke behov der er for at erhvervsuddannelsesdække området.Det faglige Udvalg for Uddannelser inden for Oplevelsesområdet, somstår bag en ny erhvervsuddannelse til fitnessinstruktør, er inddraget iprojektet. Jeg vil foreslå skolerne at henvende sig til dette faglige udvalg.
26-01-2010
2Endelig kan jeg oplyse, at Undervisningsministeriet den 31. juli 2009 harafholdt et møde med skolerne om muligheden for at sammensætte etuddannelsestilbud til den ønskede målgruppe i henhold til § 15, stk. 3, ierhvervsuddannelsesloven om individuelle erhvervsuddannelser. Under-visningsministeriet stiller sig naturligvis til rådighed for skolerne medyderligere vejledning om hensigten med og mulighederne for at etablereindividuelle erhvervsuddannelser.
Med venlig hilsen
Bertel Haarder