Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
825580_0001.png
825580_0002.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
13. april 20102010 - 1951
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 19. marts 2010 stillet mig følgende spørgsmål 975(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Magnus Heunicke (S).

Spørgsmål nr. 975:

"For at vurdere det betimelige i ministerens beslutning om at tage de 500 miokr. fra resten af landet og bruge dem alle på at forbedre Kystbanens rettidighed,jf. TRU alm. del - samrådsspm. S bedes ministeren forud for samrådet frem-sende en sammenlignelig redegørelse for rettidigheden på de forskellige bane-strækninger i Danmark."

Svar:

Det er regeringens mål, at danskerne skal køre dobbelt så meget i tog i 2030.Dette mål kan kun nås ved at togtrafikken bliver mere attraktiv, og en grund-forudsætning herfor er en markant forbedring af rettidigheden, som i dag ikkeer tilfredsstillende på en lang række banestrækninger jf. vedlagte opgørelseover produktregulariteten for 2009. Opgørelsen er den rene passageroplevederegularitet, og perioder med større sporarbejder indgår således i opgørelsen.En langsigtet forbedring af rettidigheden kan kun ske ved en fælles indsats mel-lem de forskellige aktører på banen. De enkelte aktører kan ikke nøjes med atoptimere hver for sig, idet sammenhængen mellem aktørerne er afgørende forat kunne nå målet. For at opfylde det ambitiøse mål vil der blive etableret enrettidighedsorganisation, som vil have til opgave at afsøge alle tiltag, der kanforbedre regulariteten. Rettidighedsorganisation vil skulle arbejde for en for-bedret rettidighed på hele banenettet – herunder Kystbanen. Det er til forbed-ring af rettidigheden i hele landet, der er reserveret 500 mio. kr.Kystbanen og Øresundstrafikken vil imidlertid blive rettidighedsorganisationsførste indsatsområde, hvilket ikke mindst skal ses i lyset af, at arbejdet med atforbedre regulariteten på de to strækninger allerede er igangsat.
./.
Jeg kan derfor afkræfte, at der skulle være tale om at overflytte 500 mio. kr.,der var tiltænkt regularitetsforbedrende tiltage i hele landet, til Kystbanen.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt