Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
834338_0001.png
834338_0002.png
J.nr. 2010-318-0203Dato: 23. april 2010
TilFolketinget - Trafikudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 970 af 18.marts 2010Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Pia Olsen Dyhr (SF).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Annemette Ottosen

Spørgsmål:

Ministeren bedes redegøre for, om en cykelhjelm påtrykt firmalogo til en værdi af 350 kr., somgives til medarbejdere i forbindelse med ”vi cykler til arbejde” kampagnen, er indberetnings-pligtig eller falder ind under bagatelgrænsen jf. Skats vejledning om indberetning af personale-goder. Der henvises til, at en medarbejders parkeringsplads ikke beskattes, da det vurderes athøre under bagatelgrænsen. Bør det samme ikke gælde cykelhjelme?

Svar:

Det rejste spørgsmål vedrører den skattemæssige behandling af en arbejdsgiverbetalt cykel-hjelm til brug for en cykelkampagne, som virksomhedens medarbejdere deltager i. Hertilkan jeg oplyse, at i det omfang, at der er tale om et arrangement, som primært har til formålat motivere medarbejderne til i fællesskab at gennemføre aktiviteter, der er til gavn forvirksomheden, herunder for at styrke sammenholdet, forbedre sundheden og understøtteklimavenlig transport, kan en arbejdsgiverbetalt cykelhjelm til brug herfor godt tænkes atvære omfattet af bagatelgrænsen.Om det er tilfældet i de forskellige situationer, hvor virksomheder giver medarbejdere encykelhjelm, er et konkret ligningsmæssigt spørgsmål, som jeg ikke har mulighed for at be-svare.
Side 2