Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
823450_0001.png
823450_0002.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
8. april 20102010-1914
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 17. marts 2010 stillet mig følgende spørgsmål 967(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål nr. 967:

"I forlængelse af TRU alm. del – spm. 944 bedes ministeren kommentere detyderligere materiale, som en deputation fra Boligområdet Høje GladsaxeFællesdrift har givet udvalget i forbindelse med et foretræde den 16. marts, jf.TRU alm. del – bilag 269."

Svar:

Fællesdriften af Høje Gladsaxe har ved foretræde for Trafikudvalget 16. marts2010 fremlagt yderligere materiale.Materialet består dels af et forslag om aflåsning af elevatorerne, når deromdeles post, dels af en henvisning til en sag om placering af brevkasseanlæg ien anden ejendom.Jeg skal vende tilbage til denne del af materialet, der vedrører placering afbrevkasseanlæg i en anden ejendom i min besvarelse af spørgsmål 968 (TRUAlm. del).Færdselsstyrelsen har over for mig anlagt den vurdering, at der – bortset fraomdelerens adgang til at kunne omdele uden afbrydelser fra beboere, som imellemtiden vil benytte elevatoren – ikke ændres væsentligt på de nuværendeomdelingsforhold, hvor posten leveres til hvert enkelt afleveringssted.Løsningen opfylder altså ikke bekendtgørelsens bestemmelser om aflevering tilet samlet anlæg.Jeg henviser i øvrigt til bemærkningerne til forslag til lov om ændring afpostloven fremsat 31. marts 1971, hvormed bestemmelser om brevkasseanlæg inyopført etagebyggeri blev indført.Bemærkningerne tager stilling til spørgsmålet om brevkasseanlæg ietageejendomme med elevator.Overvejelserne om dette spørgsmål når frem til følgende konklusion:
”Ved omdeling til husbrevkasseanlæg i etageejendomme vil det væremuligt at spare den del af omdelingstiden, der medgår til brevbærerensgang mellem de forskellige etager i forbindelse med aflevering afalmindelige brevforsendelser. Besparelserne bliver mindre, såfremt deri ejendommen findes elevator, men ikke så meget mindre, at det ikkefindes rimeligt, at husbrevkasseanlæg også opstilles i ejendomme medelevator.”Denne betragtning er fortsat relevant set i forhold til de nuværendebrevkassebestemmelser.Med venlig hilsen
Side 2/2
Hans Chr. Schmidt