Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
836510_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
29. april 20102010-1713
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 25. februar 2010 stillet mig følgende spørgsmål 911(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 911:

"Hvordan vil ministeren sikre, at de rejseplaner, som rejseselskaber udarbej-der, kan overholdes uden brud på lovgivningen, og hvordan vil ministeren sik-re, at de rejseselskaber, som ikke udarbejder realistiske planer, gøres ansvarligefor deres overtrædelser af lovgivningen?"

Svar:

Det er grundlæggende buskørselsvirksomheden og chaufføren, der har ansvaretfor, at buskørsel kan udføres uden overtrædelse af gældende lovgivning.Det er således den enkelte buskørselsvirksomhed, der indgår kontrakt med etrejsebureau om kørsel, som har ansvaret for, at kørselsarrangementet kan ud-føres uden overtrædelse af eksempelvis bestemmelserne om køre- og hviletidog hastighedsbestemmelser. Under afvikling af de enkelte ture har chaufførenansvaret for, at kørslen afvikles i overensstemmelse med gældende regler.Jeg kan 0plyse, at hvis et rejsebureau har været vidende om, at en kørselsaftalemed en buskørselsvirksomhed ikke kan opfyldes uden overtrædelse af gælden-de regler, er der mulighed for, at rejsebureauet vil kunne idømmes straf efterstraffelovens bestemmelser om medvirkenansvar.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt