Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
809985_0001.png
809985_0002.png
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
8. marts 20102010 - 1422
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 8. februar 2010 stillet mig følgende spørgsmål 840(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Pia Olsen Dyhr (SF).

Spørgsmål nr. 840:

"Hvad er kommissoriet for den schweiziske ekspert, som er indkaldt til at kiggenærmere på Kystbanen, og hvornår regnes hans arbejde at være færdiggjort?"

Svar:

Kommissorium for den eksterne analyse af forsinkelser i Øresundstrafikken:Den eksterne ekspert skal analysere det samlede forsinkelsesbillede i Øre-sundstrafikken – herunder interaktionen mellem de enkelte parter - med hen-blik på at pege på, hvor en målrettet forbedringsindsat med fordel kan ske.Systemkonsulenten vil blandt andet skulle inddrage følgende elementer i ana-lysen:1.Identifikation af centrale elementer, der bidrager til negativ regularitet.Det være sig såvel fysiske som proceduremæssige/handlingsmæssigeforhold samt organisatoriske forhold.
2. Vurdering af trafikeringsomfanget på Kystbanen og i Øresundstrafik-ken i relation til den faktiske banekapacitet – herunder antallet at tog,køretider og interaktionen mellem togene.3. Komme med forslag til fælles regularitetsmålsætning for alle aktørerne,samt anvisning af tiltag, som sikrer, at målsætningen kan opnås på bå-de kort og mellemlangt sigt.4. Andre tiltag, der kan øge køreplanens robusthed, fx afgangsproceduremv.5. Den overordnede trafikstruktur mhp. at afdække, om det vil skabe etmere robust trafiksystem, hvis fx trafikken opbrydes i flere løb.
6. Gennemføre en analyse af den løbende robusthedsplan med det formålat pege på, hvor eventuelle ændringer med fordel kan ske.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Hans Christian Schmidt