Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
805368_0001.png
805368_0002.png
FolketingetTrafikudvalgetChristiansborg1240 København K
Civil- og Politiafdelingen
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
26. februar 2010Færdsels- og våben-kontoretAndreas Emil Chri-stensen2010-151-0357AEC40820
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 834 (Alm. del), som Folke-tingets Trafikudvalg har stillet til justitsministeren den 3. februar 2010.
Lars Barfoed/Freja Sine Thorsboe
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 834 fra Folketingets Trafikudvalg (Alm. del):

”Kan ministeren forklare, hvilken arbejdsform PolitietsTungvognskontrol benytter sig af? Er det f.eks. således, atTungvognkontrollens medarbejdere samlet tager ud på kon-trol, eller tager Tungvognkontrollens medarbejdere ud en-keltvis eller få sammen til forskellige politikredse, hvor debistår de lokale medarbejdere med at foretage kontrol af tun-ge køretøjer?”

Svar:

Til brug for besvarelsen har Justitsministeriet indhentet følgende udtalel-se fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:”Rigspolitiets tungvognssektion er primært en støtteenhed forlandets politikredse.Tungvognsektionen bistår politikredsene i forbindelse medgennemførelse af kontroller vedrørende overholdelse af lov-givning inden for tungvognsområdet, herunder bl.a. regler omkøre- og hviletid, transport af levende dyr, transport af farligtgods, busser, særtransporter mm.Kontrollerne, der planlægges i samarbejde med kompetence-personer i politikredsene, er geografisk fordelt over hele lan-det og gennemføres af relevante medarbejdere fra Rigspoliti-ets tungvognssektion og medarbejdere fra politikredsenesfærdselsafdelinger.Antallet af medarbejdere fra Rigspolitiets tungvognssektion,der deltager i den konkrete tungvognskontrol, afhænger af detplanlagte omfang af kontrollen. Typisk vil der deltage 4-8medarbejdere fra Rigspolitiet.Rigspolitiets tungvognsektion bidrager til tungvognskontrolmed ekspertviden samt med særligt teknisk udstyr, f.eks. IT-udstyr til kontrol af køre- og hviletidsreglerne.Derudover bistår Rigspolitiets tungvognsektion politikredse-ne ved konkrete henvendelser om assistance, ligesom sektio-nen foretager egne kontroller, der ikke udføres i samarbejdemed politikredsene.”
2