Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
796917_0001.png
796917_0002.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
9 . februar 201081892010 - 1220
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 28. januar 2010 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 780:

”Ministeren bedes give en samlet redegørelse for, hvilke stillingerMetroselskabet har besat uden opslag.”

Svar:

Det er Metroselskabet I/S, der forestår ansættelse af medarbejdere i selskabet.Jeg har derfor bedt Metroselskabet I/S om bidrag til besvarelse af spørgsmålnr. 780Besvarelsen, som jeg har modtaget fra selskabet, og som jeg skal henholde migtil, fremgår nedenfor:”Metroselskabet blev etableret i oktober 2007 ved opdeling af Ørestadsselska-bet i et Metroselskab og et Arealudviklingsselskab (By & Havn). Siden da harselskabet, ud over de løbende opgaver med drift af den eksisterende Metro, hafttil opgave at gennemføre en række forberedende arbejder på samt projekteringaf Cityringsprojektet i overensstemmelse med den forudsatte tidsplan. Samti-dig har selskabet skullet sikre bemandingen af det nye selskab både således, atder blev taget højde for de personalemæssige huller, blandt andet i administra-tionen, der opstod som følge af opdelingen af Ørestadsselskabet i to selskaber,og således, at der hurtigt blev opbygget en fagligt kompetent organisation, derkunne stå for forberedelse, projektering og udførelse af Cityringen.Med henblik på at gennemføre disse ressourcekrævende opgaver har selskabetsøgt at optimere processen mest muligt og derfor tilstræbt at benytte de mestoptimale procedurer for hver enkelt rekruttering. Selskabet har således benyt-tet sig af både opslag af stillinger, inddragelse af uopfordrede ansøgninger ogsøgning blandt relevante faglige kompetencer blandt selskabets tidligere med-arbejdere og samarbejdspartnere.Der findes ikke en central registrering af ansættelsesforløb i Selskabet - opgø-relsen er derfor udarbejdet skønsmæssigt/manuelt. Der er i øjeblikket ansat ca.
100 medarbejdere i metroselskabet. Når der ses bort fra ændringer i de hidtidi-ge medarbejderes ansættelsesforhold, bl.a. i forbindelse med opdelingen afØrestadsselskabet, er ca. 2/3 af de nye medarbejdere ansat efter opslag og ca.1/3 ansat primært på grundlag af uopfordrede ansøgninger, sekundært ved re-kruttering af særlig ekspertise eller på baggrund af et akut behov på grundlag afdet faglige professionelle kendskab, selskabet havde til de pågældende gennemtidligere samarbejde eller gennem tidligere tilknytning til selskabet.”Med venlig hilsen
Side 2/2
Lars Barfoed