Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
798660_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoJ. nr.
11. februar2010-890
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 19. januar 2010 stillet mig følgende spørgsmål 731(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 731:

"Vil ministeren redegøre for, hvilke sanktioner der anvendes, hvis vognmændikke overholder den danske overenskomst i forbindelse med transport i etdansk indregistreret køretøj? "

Svar:

En virksomheds vognmandstilladelser kan tilbagekaldes, hvis virksomheden erfundet skyldig i alvorlige og gentagne overtrædelser af gældende kollektiveoverenskomster.Færdselsstyrelsen har oplyst, at såfremt styrelsen modtager materiale, der giverbegrundet mistanke om, at en vognmandsvirksomhed ikke overholderbestemmelsen i godskørselsloven om aflønning af chauffører efter gældendekollektive overenskomster, indleder styrelsen en undersøgelse af, om der ergrundlag for at meddele virksomheden en advarsel eller for at tilbagekaldevirksomhedens vognmandstilladelser.Styrelsen anmoder i den forbindelse virksomheden om at indsendeansættelseskontrakter og lønsedler for chaufførerne og sender herefter sagen tiludtalelse hos overenskomstparterne. Færdselsstyrelsen foretager herefter påbaggrund af overenskomstparternes udtalelser den videre vurdering af, om derer tilstrækkeligt grundlag for at agere over for virksomheden.
Med venlig hilsen
Lars Barfoed