Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
793328_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
2. februar 20102010 - 754
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 13. januar 2010 stillet mig følgende spørgsmål 705(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Jens Chr. Lund (S).

Spørgsmål nr. 705:

"Hvor farlig vurderer ministeren, den dårlige vejvedligeholdelse er for færd-selssikkerheden? Hvor store omkostninger vurderer ministeren, at ejere af mo-torkøretøjer og cykler vil få alene på grundlag af den forfærdelige vedligehol-delsestilstand af veje og cykelstier?"

Svar:

For at undgå, at vejtilstanden på statsvejnettet får konsekvenser for trafiksik-kerheden, benytter Vejdirektoratet muligheden for at opsætte advarselskilte el-ler hastighedsbegrænsningsskilte, hvis vejtilstanden fordrer dette. Dette skertypisk i et samarbejde med politiet. En meget ringe vejtilstand vil også kunneføre til, at en vej eller en bane bliver lukket helt.Det er Vejdirektoratets vurdering, at vedligeholdelsestilstanden på statsvejnet-tet ikke giver anledning til nævneværdige ekstraudgifter for den enkelte bilisteller cyklist.For så vidt angår de dele af ovenstående spørgsmål, der berører det kommuna-le vejnet, har jeg ikke et tilstrækkeligt grundlag til at kunne give en vurdering.Med venlig hilsen
Lars Barfoed