Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
751329_0001.png
751329_0002.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
3. november 2009918004432-69
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 16. oktober 2009 stillet mig følgende spørgsmål nr.41 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål nr. 41:

"Ministeren bedes kommentere henvendelse af 15. oktober 2009 fra AnneliseZachariassen, formand for Grundejerforeningen Bakkehusene, vedr. muligudvidelse af Helsingørmotorvejen mellem Kokkedal og Isterød, jf. TRU alm. del- bilag 39.”

Svar:

VVM-redegørelsen for udbygning af Helsingørmotorvejen mellem Isterød ogØverødvej blev offentliggjort for nogle måneder siden. I redegørelsen beskrivesogså muligheden for anlæg af nødspor mellem Kokkedal og Isterød nord forudbygningstrækningen.I den sammenhæng beskrives mulighederne for at gennemføre støjreducerendeinitiativer, dvs. pålægning af støjreducerende asfalt og opsætning af støjskær-me. Der er imidlertid ikke nogen aktuelle planer om at udvide strækningenmellem Kokkedal og Isterød fra 4 til 6 spor.Projektet vedrørende udbygningen af Helsingørmotorvejen mellem Isterød ogØverødvej indgår p.t. i den politiske prioritering i forbindelse med efterårettransportforhandlinger.Vejstøj er et område, som regeringen er meget opmærksom på. Som led iTransportaftalen af 29. januar 2009 er det besluttet at afsætte en pulje på 400mio. kr. frem til 2014 til støjreducerende initiativer.Der er med efterårets transportforhandlinger afsat midler fra støjpuljen til enrække initiativer for at nedbringe trafikstøjen langs de overordnede veje ogjernbaner. Det drejer sig bl.a. om opsætning af støjskærme, etablering af støj-volde og støjisolering af boliger langs statsvejene. Der vil i de kommende år bli-ve afsat yderligere midler til flere støjreducerende initiativer.I den forbindelse udpeges strækninger, hvor der foreslås etableret støjreduce-rende foranstaltninger, som udgangspunkt hvor flest mulige stærkt støjbelaste-
de boliger (over ca. 68 dB) kan hjælpes pr. investeret krone langs de eksiste-rende statsveje.I Vejdirektoratets forslag til Støjhandlingsplan for større statslige veje (marts2009) er der udpeget en række boligområder langs statsvejnettet, som er regi-streret som stærkt støjbelastede (over 68 dB). Boligområderne syd og nord forStampevej, herunder Bakkehusene er udpeget som sådanne områder.For hvert af disse boligområder vil Vejdirektoratet foretage en nærmere vurde-ring af muligheder og effekter af støjreducerende tiltag. Vurderingerne vil dan-ne grundlag for prioritering af, hvor og hvordan støjproblemerne bedst kan af-hjælpes indenfor rammerne af de kommende bevillinger på finansloven, og udfra kriterierne for støjbekæmpelse langs eksisterende veje.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Lars Barfoed