Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
775917_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
15. december 2009941288004-u18-1419
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 24. november 2009 stillet mig følgende spørgsmål355 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 355:

"Ministeren bedes be- eller afkræfte, at det, når Trafikstyrelsen afviser, atAndelsboligforeningen Thorvaldsminde kan medbringe en teknisk bisidder tilmøderne med Trafikstyrelsen, er i overensstemmelse med Forvaltningslovens §8, stk. 1, hvori det hedder: "Den, der er part i en sag, kan på ethvert tidspunktaf sagens behandling lade sig repræsentere eller bistå af andre. Myndighedenkan dog kræve, at parten medvirker personligt, når det er af betydning forsagens afgørelse"."

Svar:

Når Trafikstyrelsen gennemfører offentlige høringer om anlægsprojekter er derikke tale om, at borgerne er parter i forvaltningslovens forstand. Uanset dettebestræber Trafikstyrelsen sig på at give naboer en god og imødekommendebehandling i forbindelse med anlægsarbejder.I det konkrete tilfælde valgte andelsforeningen i to omgange rådgivere, derdeltog i Trafikstyrelsens rådgiverteam for København-Ringsted projektet ogdermed ville komme til at repræsentere begge sider i mødet.Processen og indholdet af drøftelserne mellem andelsforeningen ThorvaldsMinde og Trafikstyrelsen er beskrevet i notatet Thorvalds Minde –Nybygningsløsningen i forbindelse med hæfte 3 af Miljøredegørelsen. Dentekniske løsning for vibrationsdæmpning ud for andelsforeningen erdokumenteret i et notat i forbindelse med hæfte 6 af Miljøredegørelsen. Beggenotater er tilgængelige på Trafikstyrelsens hjemmeside.Med venlig hilsen
Lars Barfoed