Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
900832_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
12. oktober 2010
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 17. september 2010 stillet mig følgende spørgsmål1739 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 1739:

"Ministeren bedes be- eller afkræfte, om ministerens besvarelse af TRU alm.del – spm. 1343 skal forstås således, at enhver vognmand, der ejer en modul-lastbil, uhindret kan køre over den dansk-tyske grænse, uden at relevante myn-digheder på nogen måde er involveret. I forlængelse heraf bedes ministeren re-degøre for, hvorvidt dette er i overensstemmelse med rådsdirektiv 96/53. I be-kræftende fald bedes ministeren redegøre for, hvorvidt kørsel med modullast-biler over den dansk-tyske grænse udelukkende er et anliggende for vognman-den og hans brancheorganisationer, og på vilkår, der fastsættes af disse, jf. svarpå TRU alm. del – spm. 1372. I bekræftende fald bedes ministeren endvidereoplyse, hvorvidt dette indebærer, at de relevante ansøgninger, tilladelser mv.ikke er tilgængelige for såvel udvalget som for offentligheden, jf. svar på TRUalm. del – spm. 1372."

Svar:

De relevante myndigheder er i høj grad involveret, som udsteder af de regler,der lovliggør modulvogntog i henholdsvis Danmark og Tyskland.I Danmark er der tale om generelle regler, hvor alle køretøjer, der opfylder kra-vene, må køre på det omfattede vejnet. Der skal således ikke ansøges om tilla-delse først, ligesom man heller ikke skal ansøge om tilladelse til andre kørslermed traditionelle lastbiler.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt