Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
879985_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
11. august 2010
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 21. juli stillet mig følgende spørgsmål TRU 1481alm. del, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra PerClausen (EL).

Spørgsmål nr. 1481:

"Ministeren bedes gøre rede for hvilke større anlægsarbejder Vejdirektoratet,andre anlægsmyndigheder m.fl. og kommunerne langs Nybygningsløsningen,planlægger indenfor den periode, hvor Nybygningsløsningen anlægges."

Svar:

For så vidt angår Vejdirektoratet kan jeg oplyse, at Vejdirektoratet har gennem-ført en VVM-undersøgelse for en udbygning af Køge Bugt Motorvejen mellemGreve Syd og Køge. Parterne bag aftalen ”Bedre veje mv.” fra 2009 er enige om,at der skal fremsættes en anlægslov for hele strækningen fra Greve Syd til Køgeog at igangsætte udbygning af strækningen mellem Greve Syd og Solrød Syd.Udbygningen af strækningen fra Greve Syd til Solrød Syd forventes at kunneibrugtages i 2016.Vejdirektoratet har i forbindelse med VVM-undersøgelsen haft en løbende tætdialog med Trafikstyrelsen om koordinering af udbygningen af Køge Bugt Mo-torvejen og baneprojektet mellem København og Ringsted. Der vil i forbindelsemed anlægsarbejderne forsat ske en tæt koordinering mellem Vejdirektoratetog Banedanmark.I forbindelse med udmøntningen af puljen til bedre kapacitet og bekæmpelse afflaskehalse har parterne endvidere aftalt, at der skal anlægges et nyt rasteanlægpå Vestmotorvejen ved Kongsted mellem Køge og Ringsted. Anlægget af raste-pladsen vil blive koordineret mellem Vejdirektoratet og Banedanmark.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt