Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
879983_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
11. august 20102010-3212
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 21. juli stillet mig følgende spørgsmål TRU 1480alm. del, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra PerClausen (EL).

Spørgsmål nr. 1480:

"Finder ministeren, at der er tale om en hensigtsmæssig koordination, når Kø-benhavns Kommune nylig har gennemført et større vedligeholdelsesarbejde afKulbanevej i Valby, i stedet for at afvente det omfattende anlægsarbejde sam-mesteds, der knytter sig til Nybygningsløsningen. Ministeren bedes endvidereoplyse, om han vil tage initiativ til, at der af hensyn til besparelsesmuligheder-ne og de stramme budgetter, sker en langt højere grad af koordinering mellemstatslige og kommunale aktiviteter i forbindelse med anlæg af Nybygningsløs-ningen."

Svar:

Der har i det hidtidige projekteringsarbejde i Trafikstyrelsen med København-Ringsted projektet været tæt kontakt til de berørte kommuner, herunder ogsåKøbenhavns Kommune, som har været fuldt oplyst om de fysiske forhold i Ny-bygningsløsningen.Vedligeholdelsesarbejdet på Kulbanevej i København har været nødvendigt atgennemføre af hensyn til vejens stand i de nærmeste år, idet det egentlige an-lægsarbejde med banen først ventes igangsat i 2013/14.Banedanmark vil med sin nye projektorganisation fortsætte et tæt samarbejdemed de berørte kommuner, og man vil ligeledes koordinere aktiviteterne medandre statslige instanser.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt