Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
886041_0001.png
886041_0002.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
3. september 20102010-3201
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 19. juli 2010 stillet mig følgende spørgsmål 1478(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr.1478:

"Ministeren bedes redegøre for, hvad han vil gøre for at stoppe en udvikling,hvor voldsomme prisstigninger på f.eks. betalinger af girokort på posthusenerammer særligt dårligt økonomisk stillede borgere.”

Svar:

Som redegjort for i mit svar på spørgsmål 1477 er årsagen til denne udvikling,at borgere og virksomheder har fået alternative muligheder for at betale deresregninger, som er både nemmere og billigere end at gå på posthuset. Denneudvikling bør i sagens natur ikke forsøges stoppet, selv om den har negativekonsekvenser for den traditionelle måde at betale regninger på.Udover betaling af giro- og indbetalingskort på posthuset eller ved kassen iegen eller fremmed bankfilial tilbyder pengeinstitutterne også en række løsnin-ger til borgere og virksomheder, som enten er gratis eller koster et mindre be-løb. Det konkrete beløb varierer en del afhængig af bank og kontoform:- Elektronisk betaling via netbank – typisk gratis eller et mindre beløb, f.eks.2 kr.- Betaling via kuvertordning i egen bank/pengeinstitut. Alle regninger læggesaf kunden i en konvolut, som sendes til vedkommendes pengeinstitut, somderefter sikrer betaling af de indsendte regninger. Typiske priser er i størrel-sesordenen 5 til 8 kr. pr. indbetaling.- Tilmelding af tilbagevendende betalinger til pengeinstitutternes betalings-service (PBS) – gratis for brugeren.Jeg skal i den sammenhæng særligt anbefale anvendelsen af PBS til brugere,der har tilbagevendende betalinger. Det letter besværet med at få betalt regnin-ger og kræver ikke, at man selv udfører elektronisk overførsel af betalingen.
Endelig kan det oplyses, at Post Danmark pr. 1. januar 2008 etablerede en kon-volutordning, hvor borgere i landdistrikterne via landpostbuddet kan indsendederes regninger sammen med en check til betaling hos Post Danmark. Land-postbuddet modtager også på ruten pengeinstitutternes kuvertordninger til be-fordring.Med venlig hilsen
Side 2/2
Hans Chr. Schmidt