Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
880043_0001.png
880043_0002.png
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
12. august 20102010-3222
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 16. juli 2010 stillet mig følgende spørgsmål 1461(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 1461:

"Ministeren bedes redegøre for, hvorvidt kommunernes eneansvar for at tilret-telægge deres kollektive bustrafik bidrager til at fremme målsætningen om enfordobling af passagertallet i den kollektive bustrafik, jf. samarbejdsproble-merne omkring bustrafikken til/fra Avedøre Holme og de igangværende reduk-tioner af bustrafikken i Movias projekt Nordkalotten."

Svar:

Kommuner og regioner har i fællesskab ansvaret for at tilrettelægge den kollek-tive bustrafik. Grundtanken bag dette er, at beslutninger om, hvor og hvornårbussen skal køre, træffes lokalt og tæt på borgeren.I aftalen omEn Grøn Transportpolitikhar alle Folketingets partier, undtagenEnhedslisten, afsat 1,3 mia. kr. til at forbedre busdriften. Midlerne kan søges afbåde kommuner, regioner og trafikselskaber og uddeles til initiativer, der for-ventes at give en øget passagervækst. Der er indtil videre uddelt over 300 mio.kr. til projekter over hele landet.Movia har oplyst, at Movias projekt Nordsjælland (Nordkalotten) ingen planerindeholder om reduktioner i bustrafikken. Projektet er et samarbejde mellemMovia og Region Hovedstaden ud fra et ønske om at styrke den kollektive trafiki Nordsjælland. Målet er at kunne tilbyde et samlet net bestående af baner ogvigtige buslinjer, der kan give borgerne et attraktivt kollektivt trafiktilbud medmange afgange mellem større bysamfund.I forhold til at sikre et effektivt samarbejde i den kollektive trafik skal jeg end-videre bemærke, at det netop er et af de emner, Transportministeriet i øjeblik-ket er i gang med at se på i en evaluering af lov om trafikselskaber.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt
Side 2/2