Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
880441_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
13. august 20102010-3222
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 16. juli 2010 stillet mig følgende spørgsmål 1460(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 1460:

"Ministeren bedes redegøre for, hvorvidt planlægningen såvel som udførelsenaf anlægs- og vedligeholdelsesarbejder i forbindelse med trafikinfrastrukturenfungerer som et sammenhængende hele, hvor initiativer og aktiviteter koordi-neres optimalt."

Svar:

Regeringen og forligspartierne bag aftalen om en grøn transportpolitik fra2009, som består af alle partier undtagen Enhedslisten, har fastlagt de over-ordnede rammer og principper for udviklingen af transportområdet i Danmark.Med hensyn til planlægning og koordinering af anlægs- og vedligeholdelsesar-bejdet af infrastrukturen er der bl.a. indført rullende planlægning, som betyder,at parterne bag aftalen om en grøn transportpolitik i de kommende år løbendevil tage stilling til investeringer og udarbejdelse af beslutningsgrundlag.Desuden er det med Aftale om en grøn transportpolitik fra 2009 besluttet atstyrke grundlaget for strategisk planlægning på transportområdet. Der gen-nemføres to større strategiske analyser af fremtidens infrastrukturbehov, en forØstjylland og en for hovedstadsområdet, og der udarbejdes tillige en landsdæk-kende trafikmodel. Med landstrafikmodellen forbedres mulighederne for atvurdere konsekvenserne af konkrete initiativer i forhold til bl.a. trafikfordelin-gen mellem individuel og kollektiv transport samt konsekvenser af større infra-strukturprojekter for den trafikale sammenhæng og mobilitet i Danmark.I forhold til vedligeholdelsen af infrastruktur bliver der også disponeret lang-sigtet, og med transportaftalerne fra 2009 blev der afsat over 3 mia. kr. til atsikre, at vedligeholdelsen af vejnettet bliver løftet markant.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt