Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
885492_0001.png
885492_0002.png
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
2. september 20102010-3282
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 16. juli 2010 stillet mig følgende spørgsmål 1442(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 1442:

"Ministeren bedes redegøre for, hvorfor der ikke gives information om alterna-tive rejseruter ved større vedligeholdelsesarbejde af infrastrukturen, så f.eks.rejsende med cykler, barnevogne og lign., der ikke kan benytte de indsatte tog-busser, mens Hillerød-linien ombygges, i stedet kan benytte Kystbanen tilSnekkersten, og dér stige om til Lille Nord mod Hillerød, hvor der kan opnåsforbindelse til byerne på Nordkysten samt til Frederiksværk-Hundested."

Svar:

DSB har oplyst mig følgende, som jeg skal henholde mig til:”DSB bestræber sig i forbindelse med sporarbejder altid for et godt og tilfreds-stillende informationsniveau til de rejsende, samt at sikre DSB's kunder en be-hagelig og velfungerende rejse under de ved et sporarbejde givne omstændig-heder.For at sikre passagererne de bedst mulige transportmuligheder under sporar-bejdet, har DSB holdt planlægningsmøder med kunder og pendlere, førend derblev valgt løsningsmodeller.I forbindelse med spærringen af Nordbanen er der blevet gjort et stort arbejdefor at informere kunderne om rejse på S-banen, herunder indsættelsen af tog-busserne.For så vidt angår togbusserne, er der så vidt muligt sørget for, at eksempelvisbarnevogne kan medtages.Cykler kan medtages på S-banen til Farum eller til Lyngby, hvorfra der ofte kuner korte afstande til stationer på Hillerødstrækningen.De rejsende på S-banen bliver i øvrigt som led i DSB's informationsvirksomhedi forbindelse med sporarbejdet ligeledes opfordret til at benytte sig af rejsepla-nen.dk, der giver de rejsende forskellige løsninger for deres rejseønsker.”
Hertil kan jeg tilføje, at jeg finder det særdeles vigtigt med god information tilpassagererne, herunder også om alternative rejseruter ved større vedligeholdel-sesarbejder o. lign. Det er et af mine hovedfokusområder i forhold til jernba-nen.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt