Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
882856_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
23. august 2010
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 9. juli 2010 stillet mig følgende spørgsmål 1395(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 1395:

"Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt og hvordan det dansk-svenskepersonale i Øresundstogene informeres om lokale trafikforhold, når det gælderf.eks. forsinkelser, skiftemuligheder mellem tog og bus mv., samt i hvilketomfang evt. manglende information til de rejsende har givet anledning tilmange klager henholdsvis udbetaling af rejsekompensation."

Svar:

DSBFirst oplyser, at de driftsinformationer, der er til rådighed i driftsledelsen,udsendes via sms til DSBFirsts medarbejdere i togene. Udsendelsen sker isamarbejde med DSB og Banedanmark. Der er ikke noget formaliseretsamarbejde med Movia om udveksling af driftsinformationer.DSBFirst har ved store uregelmæssigheder lejlighedsvis fået klager frapassagerer, som har haft svært ved at få information om tilsluttendeforbindelser.Den politiske aftale, som blev indgået i april 2010 mellem V, K, DF og R ominitiativer til forbedring af regularitet på Kystbanen og i Øresundstrafikken,indeholder et krav om, at der i forbindelse med forsinkelser og lignende skaludarbejdes trafikale beredskabsplaner, som blandt andet skal danne grundlagfor forbedret trafikinformation til passagererne.Jeg vil løbende følge op på, at disse beredskabsplaner efterleves såvel iØresundstogene som på Kystbanen.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt