Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
869288_0001.png
869288_0002.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
24. juni 20102010-2919
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 11. juni 2010 stillet mig følgende spørgsmål 1271(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Kim Christiansen (DF).

Spørgsmål nr. 127:

"I forlængelse af besvarelsen af § 20 spm. nr. S 377 vedr. det trafikale kaos, somafholdelsen af "Broløbet" over Øresundsbroen tidligere har givet anledning til,bedes ministeren oplyse, hvilke forholdsregler arrangørerne har truffet for atsikre, at man undgår kaotiske trafikale forhold i forbindelse med afholdelsen afBroløbet lørdag den 12. juni 2010"

Svar:

I § 20-spørgsmål 377 henvises til et arrangement på Lillebæltsbroen. Min for-gænger svarede, at det ville blive undersøgt, hvordan man kunne sikre sig, atløbet på Øresundsbron den 12. juni 2010 ikke ville blive til unødig gene for vej-trafikken.Øresundsbro Konsortiet oplyser, at man i forbindelse med afviklingen af brolø-bet havde taget en række forholdsregler:Al trafikafvikling blev aftalt på myndighedsmøder med deltagelse af danskog svensk politi. I forbindelse med møderne blev udarbejdet et notat omløbets afvikling på Øresundsbron omhandlende trafik og sikkerhed, her-under tidsplan for den trafikale afvikling samt minutplan for hele arran-gementet.Trafikken blev omlagt til dobbelttrafik i det sydlige motorvejsspor, mensarrangørerne gjorde klar til løberne i det nordlige spor.Dansk og svensk politi kørte forrest efter omlægning af trafikken for at sik-re rolig kørsel.Dansk og svensk politi patruljerede på forbindelsen for at sikre løsning afeventuelle trafikale problemer.Forud for og på dagen blev givet massiv information om lukning af forbin-delsen, mens løberne passerede gennem Øresundstunnellen, dels på info-
tavler på motorvejen før forbindelsen i Danmark og Sverige (i samarbejdemed Vejdirektoratet og Trafikverket), dels via e-mail til alle kunder, sms-beskeder til alle sms-abonnenter samt via annoncer i både lokalblade, gra-tisaviser og de store regionale dagblade. Desuden var der et tæt samarbej-de med trafikradioerne på begge sider.I forbindelse med lukningen kl. 15.25 spærrede dansk politi motorvejenved afkørsel 17, lufthavn vest, for at sikre trafikanterne mulighed for at kø-re fra motorvejen.Svensk politi spærrede kl. 15.40 motorvejen ved afkørsel Vintrie for at sik-re trafikanterne mulighed for at køre fra motorvejen.Forbindelsen blev åbnet for trafik igen kl. 17.24.
Side 2/2
Øresundsbro Konsortiet oplyser, at Øresundsbrons kundecenter ikke har haftklager over lukningen af forbindelsen.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt