Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
871930_0001.png
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
Dato30. juni 2010Dok.id46271J. nr. 2010-2867Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 4. juni 2010 stillet mig følgende spørgsmål 1254(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Mogens Jensen (S).

Spørgsmål nr. 1254:

"Ministeren bedes kommentere den vedlagte henvendelse fra Midttrafik tilArriva vedr. togkøreplaner og herunder redegøre for:-Om ministeren mener, det er rimeligt at borgere i Midt- og Vestjylland skalpåføres unødvendige gener og dårlige transportforhold, fordi Arriva og DSBikke er i stand til at koordinere deres køreplaner med hinanden og medbusruter i området.-Om ministeren mener, det er rimeligt, at toget mod Holstebro fra Herningkører 3 minutter, før toget fra Århus/Silkeborg er ankommet til Herning.-Om ministeren mener, at togafgangen fra Ringkøbing mod både Holstebroog Skjern afgår kl. 7.37, når alle busforbindelser først ankommer tilRingkøbing kl. 7.40.-Om ministeren mener, at der er rimeligt, at lyntogene fra Århus til Herningmed masser af studerende kun stopper hver anden gang i Birk, hvoruddannelsesinstitutionerne ligger med den konsekvens, at de studerende skalkøre med bus fra stationen i Herning og tilbage til Birk.-Hvad ministeren konkret vil gøre for at sikre, at Arriva, DSB og Midttrafikkoordinerer deres køreplaner, og sikrer at forbindelserne er bedst mulige forborgerne."

Svar:

Det er helt afgørende for mig, at de mange forskellige aktører i den kollektivetrafik koordinerer deres køreplaner tæt. Kun på denne måde sikres et samspilpå tværs af aktører til gavn for passagererne. Sammenhæng i den kollektive tra-fik er et indsatsområde, som jeg prioriterer meget højt og vil lægge særdelesstor vægt på i den kommende revision af loven her i det kommende folketings-år.Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt