Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
862685_0001.png
862685_0002.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
6. april 20102010 - 1688
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 23. februar 2010 stillet mig følgende spørgsmål 908(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Poul Andersen (S).

Spørgsmål nr. 908:

”Ministeren bedes kommentere henvendelse af 11. februar 2010 fra Helle ogOle Nielsen, Vissenbjerg vedr. udbygning af fynske motorvej, jf. TRU alm. del –bilag 229”.

Svar:

Jeg har forelagt sagen for Vejdirektoratet, der oplyser, at Helle og Ole Nielsensejendom efter udbygningen af motorvejen vil ligge mellem motorvejen og fra-kørselsrampen ved tilslutningsanlæg nr. 54 ved Vissenbjerg. Ejendommen vur-deres at skulle totaleksproprieres som anført i Vejdirektoratets VVM-redegørelse.Der er fremsat forslag til lov om udbygning af Fynske Motorvej mellem OdenseVest og Middelfart, som nu behandles af Folketinget. Hvis det fremsatte forslagtil anlægslov bliver vedtaget, anlægges 1. etape mellem Middelfart og Nørre Aa-by med forventet åbning i 2015. Det er med aftalen om ”Bedre veje mv.” af 2.december 2009 besluttet, at forligspartierne i 2013 vil drøfte finansieringen afden resterende del af strækningen mellem Nørre Aaby og Odense Vest, hvorfamiliens ejendom er placeret.Jeg er enig i, at det er en lang tidshorisont for familien. Der er med anlægslov-forslaget åbnet op for muligheden for, at transportministeren i særlige tilfældekan fremrykke ekspropriationstidspunktet for ejendomme, der berøres særligtindgribende af projektet. Med særligt indgribende menes almindeligvis, at denpågældende ejendom har udsigt til at skulle totaleksproprieres, og at der yder-ligere er særlige omstændigheder af økonomisk eller social karakter, herundersygdom, alder, familieforøgelse eller lignende, der taler for at fremrykke eneventuel ekspropriation.
På baggrund af oplysningerne i Helle og Ole Nielsens brev og de omstændighe-der, de beskriver, vil jeg opfordre familien til at rette henvendelse til Vejdirek-toratet, når en anlægslov er vedtaget, for at få afklaret, om de opfylder kravenetil at komme i betragtning ved en fremrykket ekspropriation.Jeg skal i den forbindelse gøre opmærksom på, at det ikke er et retskrav at fåsin ejendom overtaget af Vejdirektoratet ved en fremrykket ekspropriation.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Hans Christian Schmidt