Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
854507_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
27. maj 20102010-2615
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 12. maj 2010 stillet mig følgende spørgsmål nr.1201 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 1201:

"Ministeren bedes, som supplement til den nyligt udsendte taxiundersøgelse,tage initiativ til at undersøge problemerne med det faldende antal taxier i land-områderne, og de problemer dette giver befolkningen dér, jf. artiklen fra Folke-tidende den 28. april 2010: ”Taxikørsel er truet”.

Svar:

Den nylig udsendte taxiundersøgelse om danskernes holdning til taxikørsel erførste del af en samlet taxianalyse, som pågår i øjeblikket. Anden del af densamlede taxianalyse har bredt til formål at undersøge reguleringen på taxiom-rådet mhp. at gennemføre forbedringer af den.Her er et af de første fokusområder de såkaldte EP-tilladelser, bl.a. i forhold tilderes betydning for de tyndt befolkede områder. Der foregår netop nu drøftel-ser med erhvervet og de øvrige relevante aktører herom.Baggrunden herfor er, at vognmænd med EP-tilladelser ikke er underlagt desamme krav som taxivognmænd, f.eks. er der ikke energikrav til bilerne ellerkrav om samme uddannelse af føreren, som det er tilfældet for taxichauffører.De ulige vilkår kan især ramme taxivognmænd i tyndt befolkede områder.Drøftelserne har til formål at belyse området grundigt til brug for fremsættelseaf lovforslag til oktober i år om regulering af EP-tilladelser, hvor der tilstræbesen konkurrencemæssig ligestilling mellem taxi- og EP-området, hvor det vur-deres hensigtsmæssigt og er praktisk muligt.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt