Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
858726_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
3. juni 20102010-2621
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 12. maj 2010 stillet mig følgende spørgsmål 1190(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 1190:

"Hvordan vil ministeren sikre, at der forlods er etableret de nødvendige facilite-ter så erstatningskørslen kan gennemføres tilfredsstillende fra dag ét, mensNordhavnsvejen anlægges?".

Svar:

For at togtrafikken kan afvikles med tilfredsstillende kvalitet, skal der påregnesgennemført nogle mindre infrastrukturtiltag - bl.a. udbygning af vendesporsan-lægget i Lersøen, forbedrede adgangs- og skifteforhold i Hellerup og på Rypar-ken, samt tiltag i forbindelse med placering af og vedligeholdelse af materiel.Planerne er endnu ikke endeligt afklarede da Banedanmark og DSB afventerKøbenhavns Kommunes mere detaljerede tekniske løsningsvalg og dermedspærringsbehovets omfang.Vedrørende sporspærringerne fremgår det af Bygherreoverenskomsten, at Kø-benhavns Kommune skal ”gives vilkår, som er realistiske og mulige i sammen-hæng med øvrige projekter, der skal gennemføres fsva. ansøgning om spor-spærringer og kørestrømsafbrydelser.”… ”Ansøgningen skal bedst muligt oplysehvorfra og hvortil, der ønskes spærring, hvornår den ønskes, og hvor lang denskal være.”… ”Alle omkostninger i forbindelse med etablering samt ophævelseaf sporspærring og/eller kørestrømsafbrydelser afholdes af Københavns Kom-mune”.I henhold til Bygherreoverenskomsten skal Københavns Kommune også afhol-de ”… samtlige udgifter til gennemførelse af projektet herunder alle nødvendigeinterimsforanstaltninger for at minimere generne under udførelsen af bro- ogtunnelanlæg, så trafikken kan opretholdes i størst muligt og aftalt omfang.”
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt