Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
851999_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
25. maj 20102010-2415
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 27. april 2010 stillet mig følgende spørgsmål 1116(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 1116:

"Ministeren bedes kommentere henvendelse fra Allan Sørensen, jf. TRU alm.del - bilag 294 vedr. en fordobling af taksten for pensionistrejser fra Roskildetil Holbæk, samt tilkendegive hvilke overvejelser der ligger bagtakststigningen."

Svar:

Takster for rejser mellem Roskilde og Holbæk fastsættes efter DSB’stakstsystem. Jeg har derfor forelagt spørgsmålet for DSB, der oplyser følgende:”DSB skal indledningsvis oplyse, at Allan Sørens henvendelse, selv om han idenne henviser til Movia, er blevet behandlet af DSB, idet kundens konkreteklagepunkt drejer sig om en rejse inden for DSB's takstsystem.DSB har i forbindelse med udskiftning af Allan Sørensens rejsekort foretaget enbeklagelig ekspeditionsfejl. Ved denne fejl blev kunden ikke forsynet med et”pensionist” rejsekort, som han hidtil havde haft, men et standardrejsekort.Resultatet var, at Allan Sørensen blev opkrævet standardpriser i stedet forpensionistpriser. DSB har allerede ved direkte kontakt til Allan Sørensenudbetalt en økonomisk kompensation, samt givet en forklaring for baggrundenfor fejlens opståen.Der er således ikke tale om, at DSB har fordoblet prisen for pensionistrejser fraRoskilde til Holbæk.”Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt