Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
836459_0001.png
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
29. april 20102010-2131
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 30. marts 2010 stillet mig følgende spørgsmål 1047(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 1047:

"Hvad er ifølge ministeren årsagen til, at der ikke blev valgt en britisk ekspert iudliciteringskaos til at rydde op på Kystbanen, da der i England findes eksper-ter med praktisk erfaring i genopretning af udbudte baner?"

Svar:

Jeg er bekendt med, at spørgeren – formentlig af ideologiske årsager – er afden opfattelse, at den utilfredsstillende regularitet på Kystbanen er en direktekonsekvens af det forhold, at strækningen har været udbudt. Det bør imidlertidpå nuværende tidspunkt stå spørgeren klart, at der er en række årsager til denutilfredsstillende regularitet, samt at regulariteten også før udbuddet af stræk-ningen har været utilfredsstillende. Jeg kan derfor ikke genkende den ispørgsmålet angivne præmis, at der skulle være tale om et udliciteringskaos.Herudover skal jeg blot tilføje, at det arbejde, der er udført af den eksterneschweiziske jernbaneekspert Hansjörg Hess, har været meget tilfredsstillende.Arbejdet har bl.a. ført til, at der oprettes en rettidighedsorganisation, der skalsikre, at der kommer en helt ny rettidighedskultur på hele det danske banenet.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt