Trafikudvalget 2009-10
TRU Alm.del
Offentligt
828599_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
16. april 2010
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 24. marts stillet mig følgende spørgsmål 1005 (TRUalm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraPer Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 1005:

"Kan ministeren svare på, om der er danske kommuner, hvor der er et samar-bejde mellem busoperatører/kommunen på den ene side og en lokal taxabestil-lercentral på den anden side med henblik på at koordinere bustrafikken i isærde tyndt befolkede områder?"

Svar:

Det er trafikselskaberne, der på vegne af kommunerne indkøber og koordinererlokal offentlig servicetrafik.Trafikselskaberne anvender i høj grad taxi til at udføre handicap-, telebus- ogflextrafikkørsel. Tidligere anvendte Sydtrafik Åbenrå Taxicentral til koordine-ring af en del af kørslen, men fra 1. marts 2010 er man gået over til egen bestil-lingscentral og koordinering. Handybat på Bornholm anvender Falck’s bestil-lingscentral og styresystem til koordinering af kørslen. Movia videresender inogle tilfælde bookningen af en rejse til taxibestillingscentralen, som dernæstformidler kørslen til den taxi, som skal udføre kørslen, men det er Movia selvder foretager koordineringen af kørslen. Alle andre trafikselskaber (Midttrafik,Nordjyllands Trafikselskab og Fynbus) har egne bestillingscentraler til udførel-se og koordinering af handicapkørsel.Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt